ΕΛΛΑΔΑ

Οικονόμου: Ελάχιστες οι περιπτώσεις που χρειάστηκε να επέμβει αστυνομία

Οικονόμου: Ελάχιστες οι περιπτώσεις που χρειάστηκε να επέμβει αστυνομία
ΚΑΠΑΝΤΑΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ / ΙΝΤΙΜΕ

«Οι συμπολίτες μας στη συντριπτική πλειοψηφία τους τήρησαν τις οδηγίες. Ήταν ελάχιστες οι περιπτώσεις που χρειάστηκε να επέμβει η Αστυνομία. Είναι πολύ σημαντικό ότι έχει αναπτυχθεί μια συλλογική συνείδηση υπευθυνότητας και εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση»: αυτό τόνισε σε συνέντευξή του στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο Λευτέρης Οικονόμου.

Μάλιστα, ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη εξέφρασε και την ικανοποίησή του για τη στάση των πολιτών, που τήρησαν στην πλειοψηφία τους τα μέτρα που ελήφθησαν για την αποφυγή εξάπλωσης του κορωνοϊού τις ημέρες του Πάσχα.

«Και αυτό αποτελεί τη μεγαλύτερη παρακαταθήκη στην περαιτέρω πορεία, οδεύοντας προς μια σταδιακή, αλλά συντεταγμένη αποκλιμάκωση των μέτρων, σύμφωνα πάντα με τις προτάσεις της Ειδικής Επιστημονικής Επιτροπής που παρακολουθεί την καμπύλη διάδοσης του κορωνοϊού» τόνισε ο κ. Οικονόμου.

Τα μέτρα για την αποφυγή της εξάπλωσης του κορωνοϊού αυστηροποιήθηκαν από το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου και παραμένουν σε ισχύ μέχρι και τα μεσάνυχτα της Δευτέρας προς την Τρίτη του Πάσχα.

Σύμφωνα με τα έως τώρα στοιχεία της Αστυνομίας, οι παραβιάσεις για μετακινήσεις εκτός της περιφερειακής ενότητας τόπου κατοικίας ανήλθαν σε 137 από το πρωί του Μεγάλου Σαββάτου έως και χθες, Κυριακή του Πάσχα, στις 15:00.

Ειδικότερα, το Μεγάλο Σάββατο σημειώθηκαν 85 παραβάσεις και μέχρι το μεσημέρι του Πάσχα, 52.

Οι περισσότερες παραβάσεις -71 συνολικά- βεβαιώθηκαν στην Αττική.

Για τις συγκεκριμένες παραβάσεις επιβλήθηκαν αντίστοιχα πρόστιμα 300 ευρώ, ενώ σε 90 περιπτώσεις αφαιρέθηκαν επιπλέον και τα στοιχεία κυκλοφορίας των αυτοκινήτων για 60 ημέρες.

Στο ίδιο χρονικό διάστημα, βεβαιώθηκαν συνολικά 981 άσκοπες μετακινήσεις.

Συγκεκριμένα, το Μεγάλο Σάββατο καταγράφηκαν 930 παραβάσεις και 51 χθες, από τις 09:00 έως τις 15:00. Στους παραβάτες επιβλήθηκε πρόστιμο 150 ευρώ.

«Πρωταθλήτρια» και εδώ η Αττική με συνολικά 370 άσκοπες μετακινήσεις.

Στο ίδιο χρονικό διάστημα, όσον αφορά στις συλλήψεις για λειτουργία καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, εμπορικά και άλλων κατηγοριών, ανήλθαν σε 7, ενώ βεβαιώθηκαν 4 παραβάσεις.

Το πρόστιμο που επιβάλλεται σε αυτές τις περιπτώσεις είναι 5.000 ευρώ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ