ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σφοδρή επίθεση Βαρουφάκη στην κυβέρνηση για την οικονομική πολιτική

Σφοδρή επίθεση Βαρουφάκη στην κυβέρνηση για την οικονομική πολιτική
ΙΝΤΙΜΕ

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση για τους χειρισμούς της στο πεδίο της οικονομίας εξαπέλυσε ο Γιάνης Βαρουφάκης, εκτιμώντας ότι έρχεται λιτότητα που θα φέρει ένα 5ο μνημόνιο εξαιτίας της κυβερνητικής ολιγωρίας στη συνεδρίαση του Eurogroup της 9ης Απριλίου και της χθεσινής  Συνόδου Κορυφής.

«Στις 9 Απριλίου είχαμε την ταφόπλακα για το ευρωομόλογο και χθες, στη Σύνοδο Κορυφής, αποφασίστηκε ότι θα δημιουργηθεί ένα ταμείο ανάκαμψης που θα χρηματοδοτηθεί όχι άμεσα, αλλά τα κράτη μέλη θα δώσουν εγγυήσεις στην Επιτροπή για να δανειστεί εκ μέρους μας, περίπου 250- 300 δισ. Πρόκειται, πρόσθεσε ουσιαστικά για ασήμαντο ποσό, αλλά η Μέρκελ είπε ότι αυτά τα 250-300 δισ. θα χρησιμοποιηθούν μετά για να τα μοχλεύσει, εκφράζοντας ωστόσο επιφυλάξεις ότι μπορεί να έχει την τύχη του λεγόμενου πακέτου Γιούνκερ», είπε και συμπλήρωσε πως ως ευρωπαϊστής αισθάνεται ντροπή.

Ο γραμματέας του ΜέΡΑ25 που είχε ζητήσει από την κυβέρνηση να θέσει βέτο στο Eurogroup, επιτέθηκε στον υπουργό Οικονομικών, λέγοντας ότι χωρίς βέτο είσαι απλά παρατηρητής στη συζήτηση.

Ο κ. Βαρουφάκης τάχθηκε υπέρ του ευρωομολόγου από την ΕΚΤ και έστρεψε τα «βέλη» του και κατά του ΣΥΡΙΖΑ, καλώντας τον να σταματήσει να μιλάει για το λεγόμενο μαξιλάρι, καθώς αυτό που άφησε «ήταν μια πιστωτική κάρτα».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ