ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πέτσας: Θα υπάρχουν έλεγχοι και τα πρόστιμα για συνωστισμό θα είναι βαριά

Πέτσας: Θα υπάρχουν έλεγχοι και τα πρόστιμα για συνωστισμό θα είναι βαριά
ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΣΤΕΛΙΟΣ / ΙΝΤΙΜΕ

«Ασύγκριτα πιο δύσκολη» χαρακτήρισε τη νέα φάση των μέτρων ο Στέλιος Πέτσας, καλώντας παράλληλα τους Έλληνες να μην επαναπαυθούν.

Σε τηλεοπτική του συνέντευξη στον ΣΚΑΪ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε πως στόχος είναι η επιστροφή στην κανονικότητα σε φάσεις.
Επανέλαβε δε, πως ο πρωθυπουργός δεν σκέφτεται το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών.

«Ό,τι ανοίγει από τις 4 Μαΐου μπορεί να ξανακλείσει. Για να μην έχουμε πισωγύρισμα χρειάζεται συνέχιση της πειθαρχίας. Θα υπάρχουν έλεγχοι και τα πρόστιμα για συνωστισμό θα είναι βαριά. Στην αρχή θα έχουμε συστάσεις και μετά βαριά πρόστιμα σε όλη την Ελλάδα» προειδοποίησε ο κ. Πέτσας.

Τα πρόστιμα αφορούν τους καταστηματάρχες αλλά και τους πολίτες για τις μάσκες όπου είναι υποχρεωτικές ή για τις αποστάσεις των τραπεζιών, όπως ξεκαθάρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Αναφορικά με τη δημόσια Υγεία, ο Στέλιος Πέτσας είπε:

«Όταν λέμε ότι έχουμε ενισχύσει το ΕΣΥ τα νούμερα μιλάνε μόνα τους. Έχουν εγκριθεί 4.824 προσλήψεις έχουν ήδη γίνει 3.848 προσλήψεις κι από τις 565 ΜΕΘ φτάσαμε σε 1.015 ΜΕΘ. Μεγάλο ποσοστό των προσλήψεων, το μεγαλύτερο, θα παραμείνει για να ενισχυθεί το ΕΣΥ».

«Από 18 Μαρτίου απαγορεύτηκαν οι απολύσεις, άλλα είχαμε κάμψη στην απασχόληση γιατί είχαμε κάμψη στις προσλήψεις λόγω τουρισμού θα στηρίξουμε την απασχόληση και το μη μισθολογικό κόστος. Είχαμε πόρους για Μάρτιο – Απρίλιο, έχουμε προβλέψει πόρους και για τον Μάιο και τον Ιούνιο και κρατάμε εφεδρείες για επανεκκίνηση της οικονομίας» παρατήρησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Για το άνοιγμα των σχολείων, ο ίδιος τόνισε πως η κυβέρνηση πηγαίνει «βήμαβήμα», εξετάζοντας τα επιδημιολογικά δεδομένα για την επιστροφή στην κανονικότητα με τη μέγιστη δυνατή προστασία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ