ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χαρίτσης: Η πανδημία απαιτεί ενίσχυση της δημόσιας σφαίρας, όχι χειραγώγηση της ενημέρωσης

Χαρίτσης: Η πανδημία απαιτεί ενίσχυση της δημόσιας σφαίρας, όχι χειραγώγηση της ενημέρωσης
Φωτογραφία αρχείου INTIME NEWS/ Δελτίο τύπου / POOL

Την ανάγκη για ενίσχυση του Τύπου με πλήρη διαφάνεια, αξιοκρατία και σεβασμό των εργαζόμενων στον χώρο των ΜΜΕ τονίζει ο Αλέξης Χαρίτσης, σε δήλωσή του για την Παγκόσμια Ημέρα Ελευθεροτυπίας.

«Η Παγκόσμια Ημέρα Ελευθεροτυπίας βρίσκει την ανθρωπότητα να δοκιμάζεται από την πανδημία του κορωνοϊού. Στη συγκεκριμένη συγκυρία, ο ρόλος που καλείται να επιτελέσει ο Τύπος, έντυπος και ηλεκτρονικός, είναι πολλαπλώς αναβαθμισμένος. Γι' αυτό και, ειδικά φέτος, η συγκεκριμένη μέρα δεν προσφέρεται για ευχολόγια», αναφέρει χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος Τϋπου του ΣΥΡΙΖΑ.

«Το κρίσιμο για τη δημοκρατία αγαθό της ενημέρωσης βρίσκεται υπό διαρκή απειλή, καθώς αντιμετωπίζει συνεχείς και ισχυρές πιέσεις από ισχυρά πολιτικά και οικονομικά συμφέροντα. Κι όλα αυτά τη στιγμή που, ακριβώς λόγω της κρίσης, η ανάγκη για σφαιρική και αμερόληπτη ενημέρωση των πολιτών αποκτά ακόμα μεγαλύτερη σημασία».

«Στη χώρα μας το τελευταίο διάστημα, η πίεση που ασκείται από την κυβέρνηση προκειμένου να ελεγχθούν απόλυτα τα ΜΜΕ έχει ενταθεί στον μέγιστο βαθμό. Η ανάγκη ενίσχυσης του Τύπου, ο οποίος έχει δοκιμαστεί τα τελευταία χρόνια από τις διαδοχικές κρίσεις, είναι αυτονόητη. Ωστόσο, η ανάγκη αυτή πρέπει να ικανοποιηθεί με πλήρη διαφάνεια, αξιοκρατία και σεβασμό των εργαζόμενων στον χώρο των ΜΜΕ, ώστε να εκπληρώσουν τον ρόλο τους, που δεν είναι άλλος από την ενίσχυση του πλουραλισμού και της δημοκρατίας», υπογραμμίζει.

«Η πανδημία απαιτεί ενίσχυση της δημόσιας σφαίρας, όχι χειραγώγηση και ποδηγέτηση της ενημέρωσης», κατηλήγει ο Αλέξης Χαρίτσης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ