ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μηταράκης για κέντρα μετανάστευσης: Πήραμε μέτρα από την πρώτη μέρα

Μηταράκης για κέντρα μετανάστευσης: Πήραμε μέτρα από την πρώτη μέρα
INTIME NEWS/ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Για την ανησυχία για κορωνοϊό στα κέντρα μετανάστευσης στις προσφυγικές δομές, μίλησε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης, στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και την εκπομπή Σήμερα.

«Πήραμε μέτρα από την πρώτη μέρα. Ήταν πολύ σημαντικό ότι οι νέες αφίξεις κρατήθηκαν ξεχωριστά από τις υφιστάμενες δομές. Έπαιξε καταλυτικό ρόλο η ταχύτατη δημιουργία εγκαταστάσεων στη Μαλακάσα και τις Σέρρες, όπου μεταφέρθηκαν οι νέες αυξήσεις. Επιπλέον, μπήκαν νωρίς περιοριστικά μέτρα για την κυκλοφορία τόσο στο εσωτερικό όσο και το εξωτερικό των δομών. Παράλληλα, δημιουργήθηκαν υγειονομικές μονάδες για την αντιμετώπιση των συμπτωμάτων στις δομές και τέλος ενημερώσαμε τον κόσμο από την πρώτη στιγμή», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Στο δεύτερο στάδιο τώρα «είναι σημαντικό να αυξήσουμε τους ελέγχους που γίνονται, ώστε τώρα που επανέρχεται η κυκλοφορία να το παρακολουθούμε συστηματικά, ενώ τα μέτρα για τις δομές ισχύουν έως τις 10 Μαΐου σε συνεννόηση με τους ειδικούς», επεσήμανε ο υπουργός.

«Από 1η Απριλίου έχουν μπει συνολικά 39 άτομα στην χώρα μας», τόνισε ο ίδιος.

Αναφορικά με την αποσυμφόρηση των νησιών, όπως ο ίδιος υπογράμμισε, «για πρώτη φορά μειώσαμε τους διαμένοντες στις δομές κατά 5,3%. Από εδώ και πέρα θα είναι σταθερή η αποσυμφόρηση».

Παράλληλα, όπως σημείωσε «παγώσαμε λόγω κορωνοϊού τις εξόδους από τις δομές οι οποίες θα γίνουν μέσα στον Ιούνιο».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ