ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πέτσας για bad bank: Η κυβέρνηση μελετά διάφορα εργαλεία για τα «κόκκινα» δάνεια

Πέτσας για bad bank: Η κυβέρνηση μελετά διάφορα εργαλεία για τα «κόκκινα» δάνεια
ΚΑΠΑΝΤΑΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ / ΙΝΤΙΜΕ

Η κυβέρνηση βρίσκεται σε ανοικτή επικοινωνία με την Τράπεζα της Ελλάδος αναφορικά με την αντιμετώπιση του προβλήματος των «κόκκινων» δανείων δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, απαντώντας στην ερώτηση του CNN Greece για το αν συμφωνεί η κυβέρνηση με τη δημιουργία bad bank που προτείνει η ΤτΕ.

Όπως επεσήμανε ο κ. Πέτσας, η κυβέρνηση και πριν από την κρίση το κορωνοϊού βρισκόταν σε επαφή με την Τράπεζα της Ελλάδος γα το ζήτημα των κόκκινων δανείων και υπήρξαν διάφορες σκέψεις και προτάσεις για το συγκεκριμένο ζήτημα.

Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο στην τρέχουσα συγκυρία η κυβέρνηση ήδη έχει ανακοινώσε την παράταση για την προστασία της α’ κατοικίας έως τέλος Ιουλίου και ταυτόχρονα βρίσκεται σε επεξεργασία το νέο πτωχευτικό, βασικός στόχος του οποίου είναι να αυξηθεί η περίμετρος των δικαιούχων και από την άλλη πλευρά να αντιμετωπίζει και μία ενδεχόμενη νέα γενιά κόκκινων δανείων λόγω της κρίσης του κορωνοϊού.

«Το πρόβλημα των κόκκινων δανείων και η αποτελεσματική αντιμετώπισή του επιβάλλει την εφαρμογή διάφορων εργαλείων, τα οποία η κυβέρνηση συζητά με όλους τους εμπλεκομένους», επεσήμανε ο κ. Πέτσας.

Στουρνάρας στο CNN Greece: Η πρόταση για bad bank θα παρουσιαστεί όταν είναι έτοιμη

Σε άλλη ερώτηση του CNN Greece για τις συγκεντρώσεις στις πλατείες, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απάντησε πως δεν πρέπει οι λίγοι να θέσουν σε κίνδυνο την υγεία των πολλών, οι πολλοί δεν πρέπει να είναι κορόιδα.

Παράλληλα, για τα αυτοσχέδια πάρτι σε πλατείες είπε ότι «επαφίεται στο δήμο να λάβει μέτρα και να ζητά τη συνδρομή της κυβέρνησης».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ