ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χρηστίδης: Τα σενάρια των εκλογών πηγάζουν από το Μαξίμου

Χρηστίδης: Τα σενάρια των εκλογών πηγάζουν από το Μαξίμου
ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΙΑΚΟΣ / ΙΝΤΙΜΕ

Ο Παύλος Χρηστίδης κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι διαρρέει κεντρικά τα σενάρια για πρόωρες εκλογές.

Μιλώντας στον Δημήτρη Αλφιέρη στο ραδιόφωνο του Alpa, ο εκπρόσωπος του ΚΙΝΑΛ είπε ότι: «Τα σενάρια των εκλογών πηγάζουν από το Μέγαρο Μαξίμου. Αν η ΝΔ έχει πάρει απόφαση ότι, με τον κόσμο να φορά μάσκες και γάντια και με αντισηπτικά στα παραβάν πρέπει να πάει σε εκλογές επειδή με αυτές τις συνθήκες ενισχύεται η λογοδοσία και η δημοκρατία, θα κριθεί από αυτή της την αντίληψη. Αν λοιπόν, τις προκαλέσουν, θα μείνουν στην ιστορία.»

Προσέθεσε δε:

«Το ζήτημα είναι ότι υπάρχουν ανάγκες για να αντιμετωπιστεί η τεράστια οικονομική κρίση που έρχεται. Αν για τον κ. Μητσοτάκη η απάντηση σε αυτό είναι οι εκλογές ας κάνει εκλογές και θα κριθεί από τους πολίτες και τώρα και στην συνέχεια. Βλέπουμε μια σειρά υπουργών οι οποίοι δίνουν δεκάδες συνεντεύξεις κατά τη διάρκεια της μέρας και όταν έρχεται η ώρα να δούμε το τί αποτέλεσμα έχουν στα υπουργεία τους βλέπουμε ότι είναι πολύ πίσω και αυτό στερεί στους Έλληνες ευκαιρίες και δυνατότητες. Η ουσία του ζητήματος είναι ότι από μέρους της κυβέρνησης χρειάζεται περισσότερη πολιτική και πράξη και λιγότερα λόγια και επικοινωνία.»

Να αποφασίσουν οι σχολικές επιτροπές

Αναφερόμενος στο άνοιγμα των σχολείων, ο κ Χρηστίδης υποστήριξε ότι: «Είδαμε μια απόφαση η οποία ελήφθη από την κυβέρνηση για το άνοιγμα των σχολείων. Αν είναι οι επιστήμονες, οι ειδικοί αυτοί που έχουν πει ότι τα σχολεία μπορούν να ανοίξουν πια με συγκεκριμένες συνθήκες, η κυβέρνηση αυτό το οποίο οφείλει να κάνει δώσει στις σχολικές επιτροπές όλης της χώρας, τις δυνατότητες να προστατεύσουν τα παιδιά. Μέχρι στιγμής η υπερπροσπάθεια η οποία γίνεται έχει να κάνει μόνο με τους πόρους τους οποίους διαθέτει η ίδια η αυτοδιοίκηση.»

Όχι στις κάμερες

Για τις κάμερες στα σχολεία ο Παύλος Χρηστίδης είπε:

«Όλοι πιστεύουμε στην τεχνολογική εξέλιξη και στην 4η Βιομηχανική Επανάσταση και σε αυτά τα πλαίσια πρέπει και η Ευρώπη και ο κόσμος να κινηθούν, αυτό όμως δε σημαίνει ότι θα καταστρέψουμε και την παιδαγωγική διαδικασία, σε κανονικές συνθήκες, η οποία πρέπει να γίνεται με πολύ συγκεκριμένους τρόπους. Υπάρχει τεράστια βιβλιογραφία για τον τρόπο με τον οποίο πρέπει να αναπτύξει τη σχέση ο δάσκαλος με το μαθητή και τί σημαίνει αυτό. Επομένως, οι κάμερες κατά τη διάρκεια του μαθήματος, δεν είναι χρήσιμες. Διαφωνούμε, γι αυτό και δεν ψηφίσαμε την τροπολογία της κας Κεραμέως.»

Όχι στην κομματικοποίηση της MARFIN

Τέλος, αναφερόμενος στη Marfin, υπογράμμισε:

«Θα ήθελα να δω, όλους τους πολιτικούς αρχηγούς χθες να τιμούν τη μνήμη των θυμάτων της MARFIN μαζί. Έχουμε εκατοντάδες λόγους να τσακωθούμε με επιχειρήματα, να ανταλλάξουμε ακόμα και σκληρούς χαρακτηρισμούς, αλλά μπροστά σε 4 χαμένες ζωές, δεν χωρά να έχουμε τέτοιες συμπεριφορές οι οποίες δεν βοηθούν την Ελλάδα να προχωρήσει μπροστά ενωμένη παρά τις όποιες απόψεις. Το να μπαίνουμε σε μια συζήτηση η οποία κομματικοποιεί ακόμα και το γεγονός της MARFIN είναι απαράδεκτο. Απαιτείται να βρεθούν οι φυσικοί αυτουργοί εκείνης της μέρας που οδήγησε στην τραγωδία της MARFIN και σε αυτό οι αρμόδιες αρχές να κάνουν ότι περισσότερο γίνεται. Ο τρόπος με τον οποίο αντιμετώπισε ο ΣΥΡΙΖΑ τα προηγούμενα χρόνια τη βία, τη ρητορική του διχασμού, τον τρόπο με τον οποίο οι Έλληνες μπήκαν στη λογική του μνημονίου και αντιμνημονίου, με τη ΝΔ παρούσα στις πλατείες, είναι κάτι το οποίο κρίνεται. Και η στάση της αντιπολίτευσης σήμερα κρίνεται από όλους τους πολίτες. Η παρουσία χθες της Φώφης Γεννηματά δίνει το στίγμα μας και κρίνεται από τους πολίτες για τον τρόπο με τον οποίο πρέπει να κινείται η αντιπολίτευση απέναντι στη βία, το διχασμό.»

ΔΗΜΟΦΙΛΗ