ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Στηρίζουμε τα καταστήματα της γειτονιάς

ΣΥΡΙΖΑ: Στηρίζουμε τα καταστήματα της γειτονιάς
ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΙΑΚΟΣ / ΙΝΤΙΜΕ

Άνοιγμα των εμπορικών καταστημάτων σήμερα και ο ΣΥΡΙΖΑ δημοσίευσε βίντεο με το οποίο καλεί τους καταναλωτές να προτιμήσουν τα μαγαζιά της γειτονιάς και τους τοπικούς παραγωγούς.

Στο λεκτικό του video αναφέρεται ότι:

«Στηρίζουμε τα καταστήματα της γειτονιάς και τους τοπικούς παραγωγούς. Μαζί, με αλληλεγγύη, θα παλέψουμε για να βγούμε όρθιοι από την κρίση, απέναντι στο νεοφιλελεύθερο σχέδιο της κυβέρνησης Μητσοτάκη που γονατίζει τη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα και τους επαγγελματίες, προς όφελος των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων.»

Τι θα γινόταν αν…

Σε άρθρο του στην Εφημερίδα των Συντακτών, ο Αλέξης Τσίπρας παρουσιάζει τι θα έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ αν ήταν κυβέρνηση μέσα στην πανδημία. Σε ό,τι αφορά την οικονομία αναφέρει:

«Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι θα είχε αξιοποιηθεί εγκαίρως, με μέτρα οριζόντια και προληπτικά, το μαξιλάρι ρευστότητας των 37 δις ευρώ, που με περισσή προνοητικότητα είχαμε δημιουργήσει, προκειμένου να κρατηθεί όρθια η οικονομία σε μια ενδεχόμενη νέα κρίση, όπως καλή ώρα τώρα.

Το εμπροσθοβαρές πρόγραμμα «Μένουμε Όρθιοι» θα υλοποιούνταν από τις πρώτες ημέρες της πανδημίας, παράλληλα με τα υγειονομικά μέτρα προστασίας, ώστε να ανακοπεί η μεγάλη βουτιά της ελληνικής οικονομίας και να έρθει ταχύτερα η ανάκαμψη.

Ο κόσμος της εργασίας και των επιχειρήσεων θα τροφοδοτούνταν ήδη από ένα γενναίο χρηματοδοτικό πακέτο 26 δις ευρώ, εκ των οποίων τα 14 δις θα αφορούσαν άμεσες δημοσιονομικές παρεμβάσεις και τα υπόλοιπα 12 δις ενέσεις ρευστότητας μέσω εγγυήσεων δανείων.

Θα είχαμε προχωρήσει σε 8 δις χρηματοδότηση για τη στήριξη της εργασίας και όχι της αναστολής των συμβάσεων των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα. Με την πλήρη μισθολογική και ασφαλιστική κάλυψή τους από το κράτος. Ενώ ταυτόχρονα θα στηρίζαμε τους ελεύθερους επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενους, με ποσό ανά μήνα ίσο με το 1/12 του περυσινού ετήσιου εισοδήματός τους.

Οι φορολογικές και ασφαλιστικές υποχρεώσεις των πληττόμενων επιχειρήσεων θα βρίσκονταν ήδη σε αναστολή για τουλάχιστον ένα εξάμηνο. Δίπλα σε αυτό θα είχαν ανασταλεί οι υποχρεώσεις προς τις τράπεζες για όσο διαρκεί η υγειονομική κρίση. Και θα είχαν δοθεί 3 δις μη επιστρεπτέα ενίσχυση στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και στους αγροτικούς συνεταιρισμούς, ενώ θα παρείχαμε εγγυήσεις του ελληνικού δημοσίου ύψους 12 δις ευρώ, αντίστοιχα με το πρόγραμμα της ΕΚΤ».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ