ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αχτσιόγλου: Σε άμεσο κίνδυνο το ασφαλιστικό από τις διαλυτικές πολιτικές στα εργασιακά

Αχτσιόγλου: Σε άμεσο κίνδυνο το ασφαλιστικό από τις διαλυτικές πολιτικές στα εργασιακά
ΓΙΩΡΓΟΣ ΖΑΧΟΣ / ΙΝΤΙΜΕ

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει η Έφη Αχτσιόγλου για το ασφαλιστικό.

Σε δήλωσή της η τομεάρχης Εργασίας του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει:

«Το σημερινό πρωτοσέλιδο της Αυγής είναι αποκαλυπτικό των αλυσιδωτών αρνητικών επιπτώσεων που έχουν οι κυβερνητικές πολιτικές στα εργασιακά.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα οι απώλειες για τα ασφαλιστικά ταμεία είναι ήδη πολύ μεγάλες και εκτιμάται ότι θα φτάσουν σε 1,6 δισ. ευρώ μέχρι το τέλος του χρόνου, ενώ την ίδια στιγμή έχουν διπλασιαστεί οι εκκρεμείς κύριες συντάξεις στο δεκάμηνο διακυβέρνησης της ΝΔ.»

Η κ. Αχτσιόγλου επισημαίνει:

«Τέτοιας τάξης μεταβολές θα δημιουργήσουν εκ νέου τρύπα στο ασφαλιστικό σύστημα διακινδυνεύοντας στο εγγύς μέλλον το ύψος των καταβαλλόμενων συντάξεων.

Η κυβέρνηση πρέπει να αλλάξει επειγόντως πολιτική στην αγορά εργασίας: να στηρίξει τις θέσεις και τις σχέσεις εργασίας, να καλύψει ως την πλήρη καταβολή τους μισθούς και να επαναφέρει τους ελέγχους στην αγορά.»

Χαρίτσης: Ανεπαρκής η κυβέρνης

Από τη μεριά του, ο Αλέξης Χαρίτσης μιλώντας στο Mega είπε ότι: «Όσο προχωράμε σε μια σταδιακή επιστροφή στην οικονομική δραστηριότητα, η αγωνία των πολιτών για την πορεία της οικονομίας γίνεται όλο και πιο έντονη. Οι παρεμβάσεις που έχουν γίνει από την πλευρά της κυβέρνησης είναι απολύτως ανεπαρκείς για να ανασχέσουν την οικονομική ύφεση που βιώνουν ήδη οι πολίτες, οι εργαζόμενοι και οι επιχειρήσεις στην καθημερινότητά τους».

«Θα περιμέναμε από την κυβέρνηση γενναίες εμπροσθοβαρείς παρεμβάσεις στήριξης της οικονομίας» ξεκαθάρισε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, υπενθυμίζοντας ότι «εδώ και ενάμιση μήνα έχουμε καταθέσει το πρόγραμμα «Μένουμε Όρθιοι», μία τεκμηριωμένη πρόταση για γενναία χρηματοδότηση της ελληνικής οικονομίας τώρα, με την αξιοποίηση των 26 δισ. από τα 50 δισ. ευρώ που είναι διαθέσιμα για τη χώρα μας τους επόμενους μήνες» υπογραμμίζοντας πάντως ότι, «εκτός από το ύψος των παρεμβάσεων, είναι πολύ σημαντικό το στοιχείο του χρόνου. Πρέπει να παρθούν μέτρα στήριξης τώρα. Κάθε μέρα που περνά στοιχίζει στην οικονομία της χώρας μας».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ