ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Οικονομία και προσφυγικό στην ατζέντα Μητσοτάκη στις Βρυξέλλες

Οικονομία και προσφυγικό στην ατζέντα Μητσοτάκη στις Βρυξέλλες
Παλαιότερη φωτογραφία από τη συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με το προεδρείο της ΓΣΕΕ, τη Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2016 EUROKINISSI/Τατιάνα Μπόλαρη

Σειρά επαφών με στελέχη της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα έχει σήμερα στις Βρυξέλλες ο Κυριάκος Μητσοτάκης, με βασικό θέμα στην ατζέντα το θέμα του προσφυγικού-μεταναστευτικού αλλά και την πορεία της ελληνικής οικονομίας.

Ο Πρόεδρος της ΝΔ ο οποιός βρίσκεται στην Βελγική πρωτεύουσα από χθες το βράδυ για τη Σύνοδο Κορυφής του Ευρωπαικού Λαικού Κόμματος που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη θα συναντηθεί σήμερα στις 10:30 με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κ. Martin Schultz, στις 12:30 με την Επίτροπο Μεταφορών κυρία Violeta Bulc, στις 13:00 με τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Jean-Claude Juncker, στις 13:30 με τον Επίτροπο Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας κ. Δημήτρη Αβραμόπουλο, στις 15:30 με τον Πρόεδρο της Συμμαχίας Φιλελεύθερων και Δημοκρατών για την Ευρώπη κ. Guy Maurice Marie-Louise Verhofstadt, στις 16:30 με τον Επίτροπο Οικονομικών Υποθέσεων κ. Pierre Moscovici, στις 17:00 με τον Αντιπρόεδρο της Ε.Ε. για τον Ευρωκοινωνικό Διάλογο κ. Valdis Dombrovskis, στις 17:30 με τον Αντιπρόεδρο της Ε.Ε. για την Απασχόληση, Ανάπτυξη, Επενδύσεις και Ανταγωνιστικότητα κ. Jyrki Katainen και στις 18:00 με την Επίτροπο Περιφερειακής Πολιτικής κυρία Corina Cretu.

Την Πέμπτη στις 10:00 το πρωί θα πραγματοποιηθεί η συνάντησή του με τον Πρόεδρο Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος κ. Joseph Daul, στις 12 θα συναντηθεί με την Επίτροπο Ανταγωνισμού κυρία Margrethe Vestager και στις 13:00 με τον Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Ε.Λ.Κ. κ. Manfred Weber.

Στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του ΕΛΚ που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη το μεσημέρι ο ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, θα έχει διμερείς συναντήσεις με την Καγκελάριο της Γερμανίας κυρία Angela Merkel, με τον Πρωθυπουργό της Βουλγαρίας κ. Boyko Borissov, με τον υπηρεσιακό Πρωθυπουργό της Ισπανίας κ. Mariano Rajoy και με τον τέως Πρωθυπουργό της Πορτογαλίας κ. Pedro Passos Coelho.

Στόχος του κ. Μητσοτάκη να παρουσιάσει στους ευρωπαίους εταίρους τις ελληνικές θέσεις για την αντιμετώπιση του προσφυγικού όπου και αναμένεται να τους επισημάνει πως το πρόβλημα είναι ευρωπαικό και πως σε αυτή τη λογική θα πρέπει να αντιμετωπιστεί. Παράλληλα θα ζητήσει από τους εταίρους να ασκήσουν πίεση στην Τουρκία να υλοποιήσει άμεσα τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει.

Οσον αφορά την πορεία της ελληνικής οικονομίας ο κ. Μητσοτάκης αναμένεται να υπενθυμίσει τις τεράστιες θυσίες του ελληνικού λαού ενώ θα τονίσει πως η ΝΔ τάσσεται υπέρ των αλλαγών και των μεταρρυθμίσεων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ