ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πέτσας για τουρισμό: Θα κερδίσουμε ό,τι μπορούμε

Πέτσας για τουρισμό: Θα κερδίσουμε ό,τι μπορούμε
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΠΑΝΤΑΣΗ / ΙΝΤΙΜΕ

Την αισιοδοξία του για τις προοπτικές του ελληνικού τουρισμού παρά το μεγάλο πλήγμα του κορωνοϊού, εξέφρασε ο Στέλιος Πέτσας.

Μιλώντας στον Γιώργο Παπαδάκη και τον ΑΝΤ1, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι με το σχέδιο που θα παρουσιάσει η κυβέρνηση για τον τουρισμό, «θα κερδίσουμε ό,τι μπορούμε». Σύμφωνα με την ανακοίνωση του γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αύριο το απόγευμα θα ανακοινώσει το σχέδιο της κυβέρνησης για την εργασία, την οικονομία και τον τουρισμό, το οποίο θα εξειδικευθεί αμέσως μετά από τους αρμόδιους Υπουργούς.

Ο Στέλιος Πέτσας είπε ακόμα σχετικά με το κυβερνητικό σχέδιο ότι: «Θα είναι συνολικό πακέτο που θα εκτείνεται σε μεγάλο χρονικό διάστημα, για να νιώσουν ασφαλείς οι επιχειρηματίες.» Θα καλύπτει επίσης τους εργαζόμενους πλήρους απασχόλησης, αλλά και τους εποχιακούς πλήρους ή μερικής απασχόλησης, με τη στήριξη εισφορών και μισθολογικού κόστους.

Σχετικά με τις κυβερνητικές επαφές με άλλες χώρες για την έλευση τουριστών στην Ελλάδα, ο Κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε πως υπάρχουν τόσο με ευρωπαϊκές, όπου δε θα χρειαστούν διμερείς συμφωνίες πιθανότατα, αφού καλυπτόμαστε από το πλαίσιο που ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά και με μη ευρωπαϊκές, μεταξύ των οποίων και το Ισραήλ, οι οποίες «θα ανακοινωθούν στο προσεχές διάστημα».

Στο ίδιο πλαίσιο, επεσήμανε ότι οι μεγαλύτεροι tour operators ερευνούν το θέμα της ασφάλειας των προορισμών και είπε πως υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον για την Ελλάδα. Σχολίασε άλλωστε και απέδωσε στο ενδιαφέρον αυτό το ότι, το άνοιγμα της Ακρόπολης έγινε θέμα στα διεθνή Μέσα Ενημέρωσης.

Τα σχολεία

Σχετικά με το πότε θα ανοίξουν τα Δημοτικά Σχολεία, παρέπεμψε σε δήλωση του πρωθυπουργού ότι, «θα ανοίξουν όταν θα έχουμε καθοδική πορεία της πανδημίας», εξηγώντας ότι, θα υπάρχουν στοιχεία στο τέλος αυτής της εβδομάδας κι έπειτα θα ληφθούν αποφάσεις.

Το πακέτο Μέρκελ-Μακρόν

Για το πακέτο ανάκαμψης Μέρκελ – Μακρόν, εκτίμησε ότι «δεν πρόκειται για μνημόνιο», αλλά και το ότι, «πρέπει να προσέχουμε τα ψιλά γράμματα». Όπως εξήγησε, «εδώ έχουμε ξεκάθαρα πακέτο επιχορήγησης και όχι δανεισμού», ενώ σχολίασε και ως θετικό το γεγονός ότι για πρώτη φορά μετά από χρόνια, βλέπουμε σύμπλευση Γαλλίας – Γερμανίας.

Τέλος, επανέλαβε ότι δεν θα γίνουν μειώσεις μισθών και συντάξεων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ