ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Προκαταρκτική για Παπαγγελόπουλο: Σε υψηλούς τόνους η συζήτηση στη Βουλή

Προκαταρκτική για Παπαγγελόπουλο: Σε υψηλούς τόνους η συζήτηση στη Βουλή
ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ / INTIME

Στην Ολομέλεια της Βουλής συζητείται η πρόταση 30 βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας για διεύρυνση του κατηγορητηρίου κατά του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, μεταξύ αυτών της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης- συμμορίας, του εκβιασμού και της δωροληψίας.

Στη συζήτηση θα παρέμβει κι ο ίδιος ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος ο οποίος φθάνοντας το πρωί στη Βουλή συνέστησε υπομονή στους δημοσιογράφους που τον πλησίασαν, λέγοντας πως «γελάει καλύτερα όποιος γελάει τελευταίος».

Σε ερώτηση για το αν είναι ο Ρασπούντιν απάντησε: «Εγώ ήμουν με τους επαναστάτες στη Ρωσία όχι τους Τσάρους».

Αργότερα, αναμένεται η τοποθέτηση του Αλέξη Τσίπρα αλλά και των κ.κ. Κουτσούμπα και Βελόπουλου, ενώ άδεια είναι και αυτή τη φορά τα κυβερνητικά έδρανα, καθώς θέση της κυβέρνησης είναι πως η υπόθεση είναι αποκλειστικής αρμοδιότητας της Βουλής.

Από πλευράς ΝΔ ο Θανάσης Πλεύρης κάλεσε τους βουλευτές του να ψηφίσουν την διεύρυνση του κατηγορητηρίου σε διαφορετική περίπτωση, είπε, είτε καλύπτουν είτε φοβούνται.

«Αν ήθελε η ΝΔ θα ερχόταν εδώ και θα ζητούσε διερεύνηση του κατηγορητηρίου και για τον κ. Παππά και θα λέγαμε ότι το δεξί χέρι του Τσίπρα είναι σε όλες αυτές τις συναντήσεις. Εμείς όμως έχουμε την εντιμότητα να πούμε ότι όπου βρίσκουμε στοιχεία ζητάμε να προχωρήσει η υπόθεση. Δε θα μας βόλευε να πούμε ότι είναι και ο κ. Παππάς αφού συμμετέχει σε όλες τις συναντήσεις; Εμείς δεν θέλουμε να στείλουμε στην αγχόνη όπως θα κάνατε εσείς πολιτικά πρόσωπα μόνο και μόνο επειδή κάποιος είπε κάτι», είπε.

Σφοδρή επίθεση στη ΝΔ ότι κουρελιάζει τη νομιμότητα, αφού επικαλείται στην πρότασή της απόρρητες καταθέσεις, εξαπέλυσε ο Σπύρος Λάππας από τον ΣΥΡΙΖΑ.

«Που θα φτάσει η γελοιότητα σας; Πως θα καταπιείτε τέτοιο φιάσκο, η κατάποση δύσκολη, έχει σχέση με εύρος φάρυγγα», είπε προς τα έδρανα της ΝΔ.

«Ως μέλος της προανακριτικής επιτροπής, έχω πειστεί απόλυτα πως όσα καταγγέλθηκαν από εισαγγελείς, ιδιώτες κλπ. δεν έχουμε δικαίωμα να προσποιηθούμε ότι δεν τα ακούσαμε, κάποιοι θέλουν να φορούν ωτασπίδες, αλλά εμείς έχουμε υποχρέωση για την αποκάλυψη της αλήθειας και την απόδοση δικαιοσύνης», είπε από το ΚΙΝΑΛ ο Βασίλης Κεγκέρογλου.

Δριμύ κατηγορώ σε ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ για τακτικισμούς και παιχνίδια εξαπέλυσε ο Νίκος Καραθανασόπουλος από το ΚΚΕ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ