Κύκλοι ΝΔ για Προανακριτική: Τι κρατάει ενωμένο τον Τσίπρα με τον Παπαγγελόπουλο;
Φωτογραφία αρχείου - Πηγή: INTIME NEWS/ ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Απάντηση στον Αλέξη Τσίπρα και στα όσα υποστήριξε περί προειλημμένης απόφασης για παραπομπή του Δημήτρη Παπαγγελόπουλο «που εξελίσσεται σε τραγωδία και φάρσα» δίνουν κύκλοι της Νέας Δημοκρατίας.

Ο κ. Τσίπρας σύρθηκε στη Βουλή για να υπερασπιστεί τον κ Παπαγγελόπουλο στην Προανακριτική Επιτροπή. Για την ταμπακέρα, δηλαδή τις καταγγελίες πέντε εισαγγελικών λειτουργών κατά του κ Παπαγγελόπουλου, ο κ. Τσίπρας τήρησε αμήχανη σιωπή», αναφέρουν χαρακτηριστικά και προσθέτουν:

«Και έτσι μένει ένα αναπάντητο ερώτημα: τι κρατάει ενωμένο τον κ. Τσίπρα με τον Παπαγγελόπουλο; Ίσως το γεγονός ότι δύο υπουργοί του "συζητούσαν", μέσα στο Μέγαρο Μαξίμου, με επιχειρηματία για τις «εκκρεμείς δικαστικές του υποθέσεις"...».

Στην Ολομέλεια της Βουλής μεταφέρθηκε σήμερα η προανακριτική για την υπόθεση Novartis, μετά την πρόταση 30 βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας για διεύρυνση του κατηγορητηρίου κατά του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, μεταξύ αυτών της σύστασης εγκληματικής οργάνωσηςσυμμορίας, του εκβιασμού και της δωροληψίας.

Ο τέως αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης ο οποίος ερευνάται από την Προανακριτική για την τέλεση τυχόν ποινικών αδικημάτων, κατήγγειλε ότι η πρότασης της ΝΔ αποτελεί εκδικητική πολιτική δίωξη σε βάρος του και πως στόχος των κατηγόρων του είναι να πληγεί ο Αλέξης Τσίπρας και η προηγούμενη κυβέρνηση.

«Σκοπός της ζωής μου είναι η αλήθεια και η ουσία της υπόθεσης», είπε ο κ. Παπαγγελόπουλος και ευχήθηκε «ολόψυχα» -όπως είπε- να παραπεμφθεί στο Ειδικό Δικαστήριο για να συνεχίσει να βασανίζει τους κατηγόρους του με την αλήθεια.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, παρεμβαίνοντας στη συζήτηση ανακοίνωσε ότι το κόμμα του θα απόσχει της αυριανής ψηφοφορίας, «για να μην νομιμοποιήσει αυτό το φιάσκο».

Διαβάστε επίσης