ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κύκλοι ΝΔ για Προανακριτική: Τι κρατάει ενωμένο τον Τσίπρα με τον Παπαγγελόπουλο;

Κύκλοι ΝΔ για Προανακριτική: Τι κρατάει ενωμένο τον Τσίπρα με τον Παπαγγελόπουλο;
Φωτογραφία αρχείου INTIME NEWS/ ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Απάντηση στον Αλέξη Τσίπρα και στα όσα υποστήριξε περί προειλημμένης απόφασης για παραπομπή του Δημήτρη Παπαγγελόπουλο «που εξελίσσεται σε τραγωδία και φάρσα» δίνουν κύκλοι της Νέας Δημοκρατίας.

Ο κ. Τσίπρας σύρθηκε στη Βουλή για να υπερασπιστεί τον κ Παπαγγελόπουλο στην Προανακριτική Επιτροπή. Για την ταμπακέρα, δηλαδή τις καταγγελίες πέντε εισαγγελικών λειτουργών κατά του κ Παπαγγελόπουλου, ο κ. Τσίπρας τήρησε αμήχανη σιωπή», αναφέρουν χαρακτηριστικά και προσθέτουν:

«Και έτσι μένει ένα αναπάντητο ερώτημα: τι κρατάει ενωμένο τον κ. Τσίπρα με τον Παπαγγελόπουλο; Ίσως το γεγονός ότι δύο υπουργοί του "συζητούσαν", μέσα στο Μέγαρο Μαξίμου, με επιχειρηματία για τις «εκκρεμείς δικαστικές του υποθέσεις"...».

Στην Ολομέλεια της Βουλής μεταφέρθηκε σήμερα η προανακριτική για την υπόθεση Novartis, μετά την πρόταση 30 βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας για διεύρυνση του κατηγορητηρίου κατά του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, μεταξύ αυτών της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης- συμμορίας, του εκβιασμού και της δωροληψίας.

Ο τέως αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης ο οποίος ερευνάται από την Προανακριτική για την τέλεση τυχόν ποινικών αδικημάτων, κατήγγειλε ότι η πρότασης της ΝΔ αποτελεί εκδικητική πολιτική δίωξη σε βάρος του και πως στόχος των κατηγόρων του είναι να πληγεί ο Αλέξης Τσίπρας και η προηγούμενη κυβέρνηση.

«Σκοπός της ζωής μου είναι η αλήθεια και η ουσία της υπόθεσης», είπε ο κ. Παπαγγελόπουλος και ευχήθηκε «ολόψυχα» -όπως είπε- να παραπεμφθεί στο Ειδικό Δικαστήριο για να συνεχίσει να βασανίζει τους κατηγόρους του με την αλήθεια.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, παρεμβαίνοντας στη συζήτηση ανακοίνωσε ότι το κόμμα του θα απόσχει της αυριανής ψηφοφορίας, «για να μην νομιμοποιήσει αυτό το φιάσκο».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ