ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ενημέρωση Δένδια - Παναγιωτόπουλου για τις τουρκικές προκλήσεις

Ενημέρωση Δένδια - Παναγιωτόπουλου για τις τουρκικές προκλήσεις
INTIME/ ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Η τουρκική προκλητικότητα, οι νέες απειλές Τσαβούσογλου και οι πρόσφατες ανεκδιήγητες δηλώσεις Ακάρ αλλά και το ζήτημα του Έβρου θα βρεθούν στο επίκεντρο της συζήτησης της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων και Άμυνας της Βουλής.

Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιώτοπουλος την Τρίτη το μεσημέρι θα ενημερώσουν τα μέλη της Επιτροπής σε μια -σύμφωνα με πληροφορίες- κεκλεισμένων των θυρών συνεδρίαση, στην αίθουσα Καποδίστριας" του υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

Το ζήτημα του Έβρου έχει ανάψει φωτιές στο πολιτικό σκηνικό. Ο κ. Δένδιας με δηλώσεις του το Σαββατοκύριακο χαρακτήρισε “ανοησία” την ανακοίνωση-ερώτηση του ΣΥΡΙΖΑ αν ο ελληνικός στρατός υποχώρησε από ελληνικό έδαφος ενόψει της τουρκικής στρατοχωροφυλακής.

“Σε αυτά δεν παίζει κανείς. Ούτε είμαι διατεθειμένος τα μεγάλα ζητήματα της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής να τα θέσω στη βάσανο των μικροκομματικών συμφερόντων”, ανέφερε σε συνέντευξη του και πρόσθεσε: “Το εθνικό συμφέρον δεν μπορεί να γίνεται κλωτσοσκούφι στις υπαρξιακές ανησυχίες κάθε ακροδεξιού Κόμματος και στις δημοσκοπικές ανησυχίες των κομμάτων της αντιπολίτευσης. Οφείλουμε να είμαστε μετρημένοι και να σταματήσουν οι ανοησίες εδώ”.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ