ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αντιπαράθεση για τους διοικητές δομών φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών

Αντιπαράθεση για τους διοικητές δομών φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών
ΙΝΤΙΜΕ/ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Σφοδρή αντιπαράθεση προκάλεσε στη Βουλή ο τρόπος επιλογής των 32 νέων διοικητών στις δομές φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών. 

Ο Γιώργος Καμίνης από το ΚΙΝΑΛ κατήγγειλε αδιαφανείς διαδικασίες, με τον Νότη Μηταράκη να χαρακτηρίζει ακραία λαϊκίστικο το ύφος του και να αναφέρειότι το μόνο που σηματοδοτεί η επιλογή των 32 διοικητών είναι η ανάκτηση του ελέγχου των δομών που ανήκε στις ΜΚΟ από την Πολιτεία.

«Στόχος σας είναι να περάσει ο έλεγχος των δομών στο κυβερνών κόμμα, καθώς σχεδόν το 1/3 των επιλεγέντων δεν είναι απλά μέλη, αλλά στελέχη της ΝΔ», είπε αναπτύσσοντας την επίκαιρη ερώτησή του ο Γιώργος Καμίνης, καλώντας την κυβέρνηση να ανακαλέσει την τοποθέτηση του διοικητή μίας δομής στην Ηλεία, ο οποίος έχει καταφερθεί εναντίον του Ισλάμ, αποκρύπτοντας το από το βιογραφικό του.

Απαντώντας ο κ. Μηταράκης ανέφερε ότι υποβλήθηκαν 750 αιτήσεις μέσα από μια ανοιχτή πλατφόρμα, ενώ ακολουθήθηκε η διαδικασία της συνέντευξης των προ-επιλεγέντων.

Σε ό,τι αφορά τα πρόσωπα που επελέγησαν, είπε ότι οι 23 από τους 32 διοικητές έχουν μεταπτυχιακούς τίτλους, οι τρεις έχουν διδακτορικά, ενώ οι οκτώ διαθέτουν υψηλή εμπειρία στα Σώματα Ασφαλείας και τις Ένοπλες Δυνάμεις. Ως προς τα κριτήρια επιλογής, ο κ. Μηταράκης σημείωσε ότι αυτά ήταν η ικανότητα διοίκησης και η ικανότητα των διοικητών να χτίσουν γέφυρες με τις τοπικές κοινωνίες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ