ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κάρφωσε τον Πολάκη ο Κεγκέρογλου που ήταν στο καφενείο αντί στην ολομέλεια

Κάρφωσε τον Πολάκη ο Κεγκέρογλου που ήταν στο καφενείο αντί στην ολομέλεια
EUROKINISSI / ΣΤΟΛΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

«Κάρφωσε» υπουργό που απουσίαζε από τη Βουλή, επικαλούμενος φόρτο εργασίας ο Βασίλης Κεγκέρογλου και από βήμα της Βουλής κατήγγειλε ότι ο «ασυνεπής» υπουργός βρισκόταν εκείνη την ώρα στο καφενείο.

Αν και απέφυγε να δώσει στεγνά το όνομα του υπουργού, τον φωτογράφισε. "Ένας από τους υπουργούς που εσείς ανακοινώσατε λίγο πριν ότι λόγω φόρτου εργασίας δεν μπορεί να απαντήσει στη Βουλή, είναι στο καφενείο", ανέφερε ο Βασίλης Κεγκέρογλου και στην ερώτηση του αντιπροέδρου Δημήτρη Κρεμαστινού ποιος είναι, εκείνος δεν θέλησε να απαντήσει.

Οι δημοσιογράφοι που έτρεξαν στο καφενείο είδαν τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη, ενώ και συνεργάτες του Βασίλη Κεγκέρογλου επιβεβαίωναν ότι για εκείνον πρόκειται.

Τίθεται μείζον θέμα κοινοβουλευτικής τάξης, σχολίαζαν στους διαδρόμους της Βουλής με τον Βαγγέλη Αποστόλου που πήρε αμέσως μετά τον λόγο να εγκαλεί τον βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ότι λασπολογεί εναντίον υπουργών της κυβέρνησης. "Ονοματίστε, , είναι αδιανόητο οι υπουργοί που απουσιάζουν μνα λέτε ότι είναι στο καφενείο", θέλησε να υποστηρίξει τον συνάδελφό του ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης.

Η κόντρα είχε και συνέχεια με τον Βασίλη Κεγκέρογλου να επικρίνει τον αντιπρόεδρο Δημήτρη Κρεμαστινό ότι πήγε να καλύψει τον υπουργό.

ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΕΓΚΕΡΟΓΛΟΥ: "Εγώ δεν λασπολογώ, όποιος επικαλέστηκε φόρτο εργασίας είναι στο καφενείο, το φαινόμενο αυτό συνεχίζεται και αντί κύριε Πρόεδρε, να κατακρίνετε βουλευτές, θα έπρεπε να κατακρίνετε υπουργούς, αλλά ο φόρτος εργασίας να είναι εργασία στο καφενείο, είναι εμπαιγμός".

"Ο ρόλος του προεδρείου δεν είναι να κυνηγά υπουργούς", σχολίασε ο Δημήτρης Κρεμαστινός.

Οι ΜΕΘ, οι μεταμοσχεύσεις και ο .... φραπές του κ. Πολάκη!!!!”

"Φαίνεται πως για κάποιους ένας φραπές στο κυλικείο της Βουλής είναι σημαντικότερος από τον κοινοβουλευτικό έλεγχο. Για πολλοστή φορά ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας ακύρωσε την συζήτηση επίκαιρης κοινοβουλευτικής ερώτησης που αφορούσε την τραγική κατάσταση στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας και τον Εθνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων, επικαλούμενος φόρτο εργασίας", αναφέρει σε γραπτή του δήλωση ο βουλευτής του Ποταμιού Κώστας Μπαργιώτας, σε επίκαιρη ερώτηση του οποίου θα απαντούσε ο Παύλος Πολάκης, κατηγορώντας τον για "πλήρη περιφρόνηση" του Κοινοβουλίου. "Άραξε κυριολεκτικά με τις ώρες στο καφενείο της Βουλής, απολαμβάνοντας τον φραπέ του, την ώρα που θα έπρεπε να παρευρίσκεται στην αίθουσα της Oλομέλειας", σημειώνει ο Κώστας Μπαργιώτας και προσθέτει: "Στο μεταξύ, τα θύματα της γρίπης ξεπέρασαν τα εκατό, δεκάδες ασθενείς παραμένουν εκτός ΜΕΘ με κίνδυνο της ζωής τους, αλλά ο “πολύς” κ. Πολάκης δε νιώθει την ανάγκη να ενημερώσει ούτε τη Βουλή ούτε την κοινωνία. Δεν δείχνει καν να αντιλαμβάνεται το θεσμικό του ρόλο ούτε και τις ολέθριες επιπτώσεις που έχει η ανεπάρκεια του".

ΔΗΜΟΦΙΛΗ