ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χρυσοχοΐδης: Ο φράχτης στον Έβρο προχωράει και σε λίγους μήνες θα είναι μια πραγματικότητα

Χρυσοχοΐδης: Ο φράχτης στον Έβρο προχωράει και σε λίγους μήνες θα είναι μια πραγματικότητα
Φωτογραφία αρχείου STR/ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σε λίγους μήνες, ο φράχτης στον Έβρο θα είναι μια πραγματικότητα, καθώς η κατασκευή του προχωράει, όπως τόνισε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, σε τηλεοπτική του συνέντευξη.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο υπουργός είπε πως αυτή τη στιγμή τουλάχιστον δεν υπάρχουν προκλήσεις στα σύνορα από πλευράς της Τουρκίας.

«Η ελληνική κυβέρνηση είναι απόλυτα ψύχραιμη» ανέφερε ο κ. Χρυσοχοΐδης, σημειώνοντας παράλληλα ότι η Ελλάδα κατάφερε να γίνει «σύμβολο της Ευρώπης σε ό,τι αφορά την προστασία των συνόρων».

Υπενθύμισε δε, πως στον Έβρο βρίσκονται δυνάμεις της αστυνομίας, του στρατού αλλά και της Frontex.

Την ίδια ώρα, ο υπουργός είπε πως με την πρόσληψη άλλων 400 συνοριοφυλάκων -κάτι που έχει δρομολογηθεί- η πραγματικότητα της μεθορίου θα είναι πολύ καλύτερη.

Σχολιάζοντας τις προσπάθειες πάταξης της εγκληματικότητας, ο υπουργός Προστασίας του πολίτη υπογράμμισε πως για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια εμφανίζονται σε όλες τις περιοχές της Αθήνας περιπολίες αστυνομικών.

Την ίδια ώρα, αποκάλυψε πως βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη πρόγραμμα που θα αλλάξει ριζικά την εικόνα της αστυνομίας.

Όπως επεσήμανε, επί 10 χρόνια η αστυνομία έμεινε χωρίς νέες προμήθειες και από την προηγούμενη χρονιά αλλά και το τρέχον έτος αγοράστηκαν 1.500 αστυνομικά αυτοκίνητα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ