ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Υπόθεση Novartis: Τι απαντά η Τουλουπάκη - Κατονομάζει τον «Μάξιμο Σαράφη»

Υπόθεση Novartis: Τι απαντά η Τουλουπάκη - Κατονομάζει τον «Μάξιμο Σαράφη»
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Το πρόσωπο ενός εκ των προστατευόμενων μαρτύρων φέρεται να «δείχνει» η Ελένη Τουλουπάκη στις έγγραφες εξηγήσεις της στους εισαγγελείς του Αρείου Πάγου Λάμπρο Σοφουλάκη και Ευάγγελο Ζάχαρη.

Η εισαγγελέας κατά της Διαφθοράς στους οποίους κλήθηκε να δώσει εξηγήσεις για την τέλεση τεσσάρων αδικημάτων μεταξύ των οποίων η κατάχρηση εξουσίας σε βαθμό κακουργήματος και η παράβαση καθήκοντος κατ’ εξακολούθηση, επέλεξε να καταθέσει με υπόμνημα.

Σε αυτό υποστηρίζει ότι η δίωξη κατά των 10 πολιτικών προσώπων προτάθηκε λόγω κάποιων στοιχείων, ωστόσο παραδέχεται ότι ελλείψει αποδείξεων οι περισσότερες τέθηκαν στο αρχείο, ενώ βγάζει και την κουκούλα από προστατευόμενο μάρτυρα, για τον οποίο αναφέρει ότι είναι το πρώην στέλεχος της Novartis, Φιλίστωρ Δεστεμπασίδης.

Στο υπόμνημα της υποστηρίζει ότι αποτελεί θύμα ενός «κινηματογραφικού σεναρίου» που μετατράπηκε σε «σουρεαλιστική φαρσοκωμωδία», λέγοντας ότι δεν μπορεί να κατηγορείται για «στήσιμο» μιας υπόθεσης “την οποία σχεδόν στο σύνολο της αρχειοθετήσαμε όχι βέβαια γιατί πτοηθήκαμε από τις υποβληθείσες μηνύσεις, αλλά γιατί είμαστε απολύτως αντικειμενικοί και αμερόληπτοι”.

654651332645 64646466541442 896917632 n

Σύμφωνα με τους κ.κ. Σοφουλάκη και Ζάχαρη, η Ελένη Τουλουπάκη -μεταξύ άλλων- εξέθεσε σε δίωξη ή τιμωρία κάποιον αθώο, εξέθεσε τους 10 πολιτικούς εν γνώση σου σε δίωξη και τιμωρία με κατασκευασμένα και ψευδή στοιχεία τα οποία συνέλεξε, έθεσε σε καθεστώς προστασίας τρεις μάρτυρες (Μ. Σαράφη, Κ. Κελέση, Ι. Αναστασίου) χωρίς να το δικαιούνται, ενώ δεν προχώρησε σε ουσιαστική έρευνα καθώς θα αντιστρατεύονταν τα ψευδή στοιχεία που εν γνώση της συνέλεξε. Επίσης, άσκησε πιέσεις στον προστατευόμενο μάρτυρα με την κωδική ονομασία “Ι. Αναστασίου” (Ν. Μανιαδάκη) για να πει αν έχουν χρηματιστεί συγκεκριμένα πολιτικά πρόσωπα ή αν έχουν προβεί σε παράνομες πράξεις γενικά οι Άδωνις Γεωργιάδης, Γιάννης Στουρνάρας, Αντώνης Σαμαράς κατά κύριο λόγο και δευτερευόντως ο Ευάγγελος Βενιζέλος και Ανδρέας Λοβέρδος.

Οι πιέσεις αυτές ασκούνταν λέγοντας στον μάρτυρα ότι είχε στοιχεία για τα πρόσωπα αυτά, ότι τα πρόσωπα αυτά θα θα πάνε φυλακή και δεν πρέπει να τους φοβάται γιατί δεν πρόκειται να επανεκλεγούν. Συν τοις άλλοις, όπως αναφέρεται, ψευδώς βεβαίωσε ότι καταθέσεις των «Μάξιμου Σαράφη» και «Αικατερίνης Κελέση» δόθηκαν ενώπιόν της, ενώ όπως μακροσκοπικά καθίσταται προφανές ότι η κατάθεση αποτελεί προϊόν συρραφής προδιατυπωμένων κειμένων τα οποία δόθηκαν είτε με email είτε με stick και δέχθηκε να τα ενσωματώσει παράνομα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ