ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γεωργιάδης για Μύκονο: Όταν κάποιος είναι τόσο πολύ προκλητικός, δεν καταλαβαίνω

Γεωργιάδης για Μύκονο: Όταν κάποιος είναι τόσο πολύ προκλητικός, δεν καταλαβαίνω
INTIME NEWS / ΤΖΑΜΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Για το πρόστιμο στη Μύκονο τοποθετήθηκε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης.

Η χώρα κάνει μια τεράστια προσπάθεια να ανοίξει την οικονομία αλλά πρέπει να τηρούν όλοι τους κανόνες καθώς αν θεωρήσουμε ότι ο ιός τελείωσε «αυτή είναι η συντομότερη οδός προς την απόλυτη καταστροφή μας».

Αυτό ανέφερε ο υπουργός, σε συνέντευξή του σήμερα στον ΣΚΑΪ απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το δίμηνο λουκέτο που επιβλήθηκε σε beach bar στη Μύκονο όπου οι ελεγκτές διαπίστωσαν συνωστισμό και μη εφαρμογή των μέτρων για τον κορωνοϊό.

Για το άνοιγμα των καταστημάτων είπε πως υπάρχουν κανόνες και έχουν προβλεφθεί ποινές.

«Εγώ είμαι ο αρμόδιος υπουργός και διαπιστώνουμε ότι μια επιχείρηση αποφασίζει δημοσία θέα να μην τα τηρεί. Τι πρέπει να κάνω; Να πω ότι "α, μπράβο δεν πειράζει;"», απάντησε στις επικρίσεις ότι το δίμηνο κλείσιμο αποτελεί εξοντωτική ποινή.

Ανέφερε, επίσης, ότι έχει γίνει πλήθος ελέγχων αλλά λουκέτο δεν έχει επιβληθεί σε καμία άλλη περίπτωση καθώς «δεν βρέθηκε σε κανένα άλλο σημείο τόση εξόφθαλμη παραβίαση των κανονισμών». Το λουκέτο πρόοσέθεσε είναι το τελευταίο μέτρο και εξαρτάται από το μέγεθος της παραβίασης των κανόνων.

«Εκεί ήταν κυριολεκτικά ο ένας πάνω στον άλλο και προσέξτε, εμείς έχουμε απαγορεύσει τη χρήση του μπαρ. Εκεί ήταν ο ένας πάνω στον άλλο, πάνω στο μπαρ. Ήταν σαν να μην υπήρχε κανένας νόμος και καμιά απόφαση. Όταν κάποιος είναι τόσο πολύ προκλητικός, δεν καταλαβαίνω», είπε ο υπουργός Ανάπτυξης.

Στην κριτική του δημοσιογράφου Άρη Πορτοσάλτε πως τέτοιου είδους ποινές επιβάλλουν μόνο κυβερνήσεις κομμουνιστών τύπου Κίνας, είπε ότι έχει ακούσει πάρα πολλά στη ζωή του αλλά αυτό το ακούει πρώτη φορά ενώ στο Twitter ανέφερε ο υπουργός σχετικά με την ίδια κριτική: «...Η ανταλλαγή επιχειρημάτων είναι ωραίο πράγμα και ούτε χρειάζεται πάντα να συμφωνούμε σε όλα. Διαφωνώ με κάθε ακραίο σχόλιο που διάβασα εναντίον του...».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ