ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γεωργιάδης: Πιθανό να υπάρξει lockdown όπου υπάρχει πολύ μεγάλη έξαρση κρουσμάτων

Γεωργιάδης: Πιθανό να υπάρξει lockdown όπου υπάρχει πολύ μεγάλη έξαρση κρουσμάτων
Φωτογραφία αρχείου INTIME NEWS/ ΤΖΑΜΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Τοπικά «lockdown» θα μπορούσαν να γίνουν όπου υπάρχει πολύ μεγάλη έξαρση κρουσμάτων, είπε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης σε συνέντευξή του σήμερα το πρωί στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA ενώ λίγο πριν είχε αναφέρει: «Εκείνο που κοιτάμε είναι να υπάρχει γρήγορη ιχνηλάτηση των κρουσμάτων, απομόνωση των περιοχών όπου υπάρχει έξαρση, και να καταγράφουμε όσο γίνεται περισσότερο τους τουρίστες».

Απαντώντας σε ερώτημα για την ανησυχία που υπάρχει σχετικά με τη διασπορά του ιού μετά τα νέα κρούσματα και το ενδεχόμενο να γυρίσουμε πίσω σε κατάσταση καραντίνας υπουργός είπε: «Δεν μπορούμε να μην ανοίξουμε την οικονομία μας γιατί αλλιώς θα καταστραφούμε. Δεν υπάρχει αυτή η εναλλακτική.

«Το θέμα είναι αν μπορούμε να το κάνουμε με ένα τρόπο λελογισμένο που θα μειώνει το ρίσκο και θα μειώνει την ταχύτητα εξάπλωσης του ιού».

Για τα φαινόμενα συνωστισμού σε μπαρ και παραλίες τόνισε πως «δεν μπορεί να περιμένουμε ξαφνικά ένας ολόκληρος λαός να αλλάξει τις συνήθειές του και να γίνουν οι άνθρωποι ρομπότ». «Εκείνο που κοιτάμε είναι να υπάρχει γρήγορη ιχνηλάτηση των κρουσμάτων, απομόνωση των περιοχών όπου υπάρχει έξαρση, και να καταγράφουμε όσο γίνεται περισσότερο τους τουρίστες» είπε.

Συμπλήρωσε δε, πως τοπικά «lockdown» θα μπορούσαν να γίνουν όπου υπάρχει πολύ μεγάλη έξαρση κρουσμάτων.

Από την πλευρά του ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Ζαχαριάδης τόνισε πως ο κορωνοϊός δεν πρέπει να είναι θέμα πολιτικής διαμάχης και όπως είπε: «ο ΣΥΡΙΖΑ επέλεξε στα θέματα υγείας να μην κάνει κατεδαφιστική αντιπολίτευση διότι δεν την θεωρεί ωφέλιμη για την κοινωνία».

Σχετικά με τα φαινόμενα συγχρωτισμού σε μπαρ τόνισε πως είναι υπέρ της τήρησης του νόμου και σημείωσε πως δεν πρέπει να υπάρχουν ελαστικότητες στην εφαρμογή του.

Κόντρα είχαν οι κ.κ. Γεωργιάδης και Ζαχαριάδης για την καμπάνια του τουρισμού και τις απευθείας αναθέσεις: O κ. Ζαχαριάδης κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι το τελευταίο τρίμηνο με αφορμή τον κορωνοϊό έχει επιδοθεί σε παγκόσμιο ρεκόρ «απευθείας αναθέσεων σε εκλεκτούς και φίλους».

Ενώ ο κ. Γεωργιάδης καταλόγισε «υποκρισία» στον κ. Ζαχαριάδη διότι όπως είπε, η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ προχωρούσε σε απευθείας αναθέσεις καθόλη την διάρκεια της διακυβέρνησής της.

Ο κ. Γεωργιάδης αναφέρθηκε και στην εκδήλωση στην οποία παρέστη χθες για τα αποκαλυπτήρια του αδριάντα του αυτοκράτορα Κωνσταντίνου Παλαιολόγου στον αύλειο χώρο του ναού Αγίας Τριάδος στον Πειραιά, όπου υπήρξε συνωστισμός.

Όπως είπε, παρά την έκκληση των διοργανωτών να κρατήσουν αποστάσεις, οι πιστοί δεν ανταποκρίθηκαν ιδιαίτερα, γεγονός που «δείχνει ότι ο κόσμος δεν έχει πειστεί ακόμα ότι ο κίνδυνος είναι υπαρκτός».

Βεβαίως δεν υπάρχει σύγκριση με τα φαινόμενα συνωστισμού στα μπαρ, πρόσθεσε ο ίδιος ενώ ως προς την επιβολή προστίμων σε beach bar τόνισε «η κυβέρνηση κατηγορείται ότι είναι αυστηρή και από την άλλη ότι είναι ελαστική, τι θέλουμε τελικά;».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ