ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Προανακριτική Επιτροπή: Με αποχώρηση απειλεί και πάλι ο ΣΥΡΙΖΑ

Προανακριτική Επιτροπή: Με αποχώρηση απειλεί και πάλι ο ΣΥΡΙΖΑ
ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ / ΙΝΤΙΜΕ

Με αποχώρηση απειλεί και πάλι ο ΣΥΡΙΖΑ την Προανακριτική Επιτροπή με το επιχείρημα ότι δεν γίνεται δεκτή από την πλειοψηφία η λίστα των μαρτύρων που προτείνει. 

Σύμφωνα με πληροφορίες μελών της Επιτροπής, θα ζητηθεί η γνωμοδότηση του Επιστημονικού Συμβουλίου για την αρμοδιότητα της Προανακριτικής να καλεί ως υπόπτους μη πολιτικά πρόσωπα.

Πηγές από την Επιτροπή μετέφεραν τον εξής διάλογο:

Θ. Πλεύρης: προτείνω να καλέσουμε από την λίστα που μας κατέθεσε ο κ. Δ. Παπαγγελόπουλος και τους κ.κ. Μωραϊτάκη και Γρίβα

Σπ. Λάππας: αν δεν κληθούν οι Ζαγοραίος – Καλούδης θα αποχωρήσουμε

Δ. Μπιάγκης: Εμείς ως Κίνημα Αλλαγής δεν θέτουμε ζήτημα για τους μάρτυρες αλλά και η πρόταση της πλειοψηφίας από πρόσωπα που ο Δ.Παπαγγελόπουλος πρότεινε προήλθε. Γιατί υποβαθμίζει ο ΣΥΡΙΖΑ τη διαδικασία με απειλές για αποχώρηση;

Δ. Μαρκόπουλος: Γιατί απορρίπτει ο ΣΥΡΙΖΑ μάρτυρες που ο ίδιος ο Δ.Παπαγγελοπουλος πρότεινε; Κάπου πρέπει να ολοκληρωθεί αυτό το κατενάτσιο και η αμηχανία του ΣΥΡΙΖΑ. Και τελικά σταματήστε να απειλείτε κάθε λίγο και λιγάκι με αποχώρηση».

Νωρίτερα, κατέθεσε στην Επιτροπή ο προϊστάμενος του Πρωτοδικείου Αθηνών Ευάγγελος Ιωαννίδης, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες είπε πως δεν έχει πληροφορίες για την εξεταζόμενη υπόθεση, καθώς επίσης πως δεν έχει ακούσει το χαρακτηρισμό «Ρασπούτιν».

Ρωτήθηκε εάν έχει ακούσει κάτι μεμπτό για τους εισαγγελείς Ελένη Ράικου, Ιωάννη Αγγελή και Ευγενία Κυβέλου και φέρεται να απάντησε:

«Όχι ποτέ. Τους γνωρίζω και είναι εξαίρετοι συνάδελφοι».

Να σημειωθεί ότι στη χθεσινή συνεδρίαση κατέθεσε ο προϊστάμενος Εφετείου Αθηνών Κωνσταντίνος Σταμαδιάνος, ο οποίος επίσης δεν προσκόμισε νέα στοιχεία για την υπο διερεύνηση υπόθεση.

Τον κλήση του κ. Σταμαδιάνου είχε ζητήσει ο τέως αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ