ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γεννηματά: Για μια ακόμα φορά δεν συζητάμε το σχολείο το οποίο θέλουμε

Γεννηματά: Για μια ακόμα φορά δεν συζητάμε το σχολείο το οποίο θέλουμε
ΤΖΑΜΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ / ΙΝΤΙΜΕ

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση και την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας για τις αλλαγές που επιφέρει σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης, εξαπέλυσε η Φώφη Γεννηματά.

Παρεμβαίνονας στη συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας που έχει προκαλέσει αντιδράσεις εντός και εκτός Βουλής, η επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ έκανε λόγο για μπαλώματα της κυβέρνησης στα νομοθετήματα του ΣΥΡΙΖΑ και συντηρητική στροφή, χαρακτηρίζοντας πράξη ευθύνης την καταψήφιση του νομοσχεδίου.

«Πρόκειται για φτωχή πρόταση. Για μια ακόμα φορά δεν συζητάμε το σχολείο το οποίο θέλουμε. Για το σχολείο το οποίο δεν θα επιτρέπει το γόνατο της βίας και του ρατσισμού στον λαιμό των ανθρώπων», ανέφερε και σημείωσε πως αντί η κυβέρνηση να επαναφέρει ολοήμερο δημοτικό διατηρεί τον νόμο ΣΥΡΙΖΑ που το υποβάθμισε.

«Κάνετε προσχηματικές μικροαλλαγές. Αντί να καταργήσει η κυβέρνηση τον απαράδεκτο νόμο ΣΥΡΙΖΑ για προσλήψεις εκπαιδευτικών τον διατηρεί πλήρως. Την ίδια αδιαφορία δείχνει και για την ειδική αγωγή. Επιμένει στις δέσμες και στον τρόπο εισαγωγής που επέλεξε ο ΣΥΡΙΖΑ», είπε.

Σε ό,τι αφορά στην επαναφορά της διαγωγής που έχει στηλιτευθεί απ΄όλα τα κόμματα, η Φώφη Γεννήματα χαρακτήρισε αναχρονιστικό το μέτρο, υποστηρίζοντας ότι επιχειρείται με τρόπο τιμωρητικό και με τρόπο που θα στιγματίζει τον μαθητή. Αναφέρθηκε και στην κάμερα στα σχολεία, λέγοντας «όχι στην τάξη στούντιο».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ