ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δ. Αναγνωστόπουλος: Μέσω τηλεδιάσκεψης τα ραντεβού σε ΕΦΚΑ και ΚΕΠ

Δ. Αναγνωστόπουλος: Μέσω τηλεδιάσκεψης τα ραντεβού σε ΕΦΚΑ και ΚΕΠ
INTIME NEWS / ΚΑΠΑΝΤΑΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Με ταχείς ρυθμούς προχωρά ο ψηφιακός μετασχηματισμός του κράτους επεσήμανε στο CNN Greece, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημοσθένης Αναγνωστόπουλος.

Σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα το Ψηφιακό Μητρώο Πολιτών που παρουσιάστηκε προχθές στον Πρωθυπουργό αφορά την ψηφιοποίηση του συνόλου των πιστοποιητικών που αφορούν τους πολίτες.

Πιστοποιητικά γέννησης, γάμου, οικογενειακής κατάστασης, ληξιαρχικές πράξεις γέννησης, θανάτου, ιθαγένειας καθώς και πιστοποιητικά εγγυτέρων συγγενών θα μπορούν να τα κατεβάσουν μέσω του Gov.gr.

Όλα θα έχουν γίνει πράξη μέχρι το τέλος Ιουνίου. Θα αποφεύγονται 6.6 εκατομμύρια επισκέψεις πολιτών κάθε χρόνο στα ΚΕΠ.

Αναφορικά με τα ψηφιακά γκισέ στο Δημόσιο, ο κ. Αναγνωστόπουλος ανέφερε πως ξεκίνησε από την ΑΑΔΕ και την απόδοση κλειδαρίθμου στους πολίτες τον καιρό της πανδημίας. Όπως είπε θα επεκταθεί και σε άλλους φορείς του Δημοσίου όπως ο ΕΦΚΑ και τα ΚΕΠ και ο πολίτης θα μπορεί μέσω τηλεδιάσκεψης από το σπίτι του να κλείνει ραντεβού με υπάλληλο και να διεκπεραιώνει την υπόθεση του.

Τα ψηφιακά γκισέ είναι σημαντικά για άτομα με αναπηρία και ηλικιωμένους, τόνισε ο γενικός γραμματέας.

Για τον προσωπικό αριθμό του Πολίτη ο κ. Αναγνωστόπουλος γνωστοποίησε πως θα δημιουργηθεί ένας ενιαίος και μοναδικός αριθμός για τον κάθε πολίτη και θα καταργηθούν όλοι οι υπόλοιποι. «Ο αριθμός αυτός θα αποτελεί τον αναγνωριστικό κωδικό στις συναλλαγές μας με το Δημόσιο. Για να προχωρήσει ο προσωπικός αριθμός, απαραίτητη προϋπόθεση είναι η ταυτοποίηση όλων των μητρώων του δημοσίου που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη», ανέφερε.

Τέλος για τη τηλεργασία στο Δημόσιο, ο κ. Αναγνωστόπουλος υποστήριξε πως ήρθε για να μείνει, αρκεί να συνδυαστεί με τρόπους παρακολούθησης της αποτελεσματικότητας και της παραγωγικότητας των υπαλλήλων.



ΔΗΜΟΦΙΛΗ