ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Απάντηση Παπαγγελόπουλου για το ηχητικό Μιωνή: Κίνηση για να σώσει Σαμαρά και Ράικου

Απάντηση Παπαγγελόπουλου για το ηχητικό Μιωνή: Κίνηση για να σώσει Σαμαρά και Ράικου
ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ/ΙΝΤΙΜΕ

Αποστάσεις από τον Νίκο Παππά μετά και τη δημοσιοποίηση του ηχητικού ντοκουμέντου της συνομιλίας του με τον Σάμπυ Μιωνή, επιχειρεί να κρατήσει ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος. 

Ο τέως αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης που ρωτήθηκε από τους δημοσιογράφους σχολίασε σχετικά πως «από την συνομιλία φαίνεται ότι εγώ και η Τουλουπάκη δεν είχαμε καμία ανάμειξη στην υπόθεση. Ρωτήστε τον κ. Παππά».

 

«Ο Μιωνή προέβη σήμερα σε αυτή την κίνηση για να σώσει τον Σαμαρά, την Ράικου και τον ίδιο»: αυτό σχολίασε νωρίτερα ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, σημειώνοντας ότι η σημερινή κίνηση του κ. Μιωνή έρχεται μετά τις αποκαλύψεις για τις διαδρομές του χρήματος και τις αποκαλύψεις για τον σύζυγο της κ. Ράικου.

Νωρίτερα, κατά τη διάρκεια της κατάθεσής του φέρεται να ανέφερε πως είναι θύμα ενός παγκόσμιου κυκλώματος.

«Αυτό είναι το πραγματικό κύκλωμα. Ένα διεθνές κύκλωμα που διακινεί χρήμα παγκοσμίως σε βάρος αδύναμων χωρών όπως ο Άγιος Δομίνικος και η Βόρεια Μακεδονία. Και σε αυτό ήταν πρωταγωνιστής ο συνεργάτης του πρώην πρωθυπουργού», δήλωσε ο κ. Παπαγγελόπουλος και προσέθεσε:

«Ο Μιωνής, στην προσπάθεια του να δείξει ότι ήταν θύμα δικό μου και όχι των Πλεύρη και Βορίδη, αναφέρθηκε στη δήθεν ανεξάρτητη έκθεση του Μ. Κάμπο. Αυτός σύμφωνα με εκτενές δημοσίευμα του Spiegel, εκτός από το ότι ήταν δικηγόρος του Μιωνή, βρέθηκε και ο ίδιος και η γυναίκα του με off shore σε Παναμά, Ουρουγάη, Βερμούδες κλπ. Με διαδρομές χιλιάδων ευρώ που καταλήγουν στον ίδιο και στη σύζυγό του», ανέφερε, σύμφωνα με πηγή του ΣΥΡΙΖΑ στην προανακριτική επιτροπή, ο κ. Παπαγγελόπουλος.

Πολιτική «θύελλα»

Σήμερα ξέσπασε πολιτική θύελλα στην Προανακριτική Επιτροπή λόγω κατάθεσης υποκλαπείσας συνομιλίας μεταξύ του επιχειρηματία Σάμπυ Μιωνή και του Νίκου Παππά.

Το ηχητικό κατέθεσε ο κ. Μιωνής ο οποίος δήλωσε ότι το ηχογράφησε. Μεταξύ άλλων, ο κ. Παππάς φέρεται να λέει ότι:

«[Ο Παπαγγελόπουλος] Έχει τη δική του και αυτό το σημείο το δικό σου… μαθαίνω για ποιον είναι, αλλά το σημείο το δικό σου είναι που γίνεται το conflict… ότι με τη δική του ατζέντα κάμπτει την ατζέντα του μαγαζιού [εννοεί της τότε κυβέρνησης]. Εγώ δεν είμαι αφελής. Ξέρω και καταλαβαίνω ότι σε αυτό το επίπεδο της πολιτικής… Καμία αντίρρηση! Ξέρω, καταλαβαίνω, οσμίζομαι, μαθαίνω, ότι κάποιοι βγάζουν λεφτά, πολλά λεφτά».

Διαβάστε την απομαγνητοφώνηση

ΔΗΜΟΦΙΛΗ