ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Σοκαριστικές αποκαλύψεις» λέει η Βούλτεψη – Για «αντιπερισπασμό» μιλά ο Ζαχαριάδης

«Σοκαριστικές αποκαλύψεις» λέει η Βούλτεψη – Για «αντιπερισπασμό» μιλά ο Ζαχαριάδης
ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ / ΙΝΤΙΜΕ

Τα όσα αποκαλύπτονται για το παρακράτος του ΣΥΡΙΖΑ επιβάλλεται να διερευνηθούν από τη δικαιοσύνη και να αποδοθούν οι ευθύνες όπου υπάρχουν επεσήμανε στο CNN Greece, η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Σοφία Βούλτεψη.

«Οι αποκαλύψεις και το ηχητικό ντοκουμέντο αποτελούν καταδεικνύουν πως στα χρόνια διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ για ένα πρωτοφανές, αδίστακτο παρακράτος. Όλα αυτά είναι πραγματικά σοκαριστικά και πρέπει να διερευνηθούν σε πάρα πολύ μεγάλο βάθος. Προκαλούν ανατριχίλα οι συνομιλίες και καταδεικνύουν πως λειτουργούσε ο ΣΥΡΙΖΑ. Μιλάμε για μια πρωτοφανή προσπάθεια παραβίασης διάκρισης εξουσιών, γενικότερα ήταν σοκαριστικές οι αποκαλύψεις», δήλωσε η κ. Βούλτεψη.

Από την πλευρά του ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Ζαχαριάδης ανέφερε πως προκαλεί εντύπωση η χρονική συγκυρία που αποκαλύφθηκε το ηχητικό της συνομιλίας Νίκου Παππά- Σάμπυ Μιωνή.

Ο κ. Ζαχαριάδης υιοθέτησε και την θέση Παππά περί προϊόντος «κοπτοραπτικής», ενώ εξέφρασε την άποψη πως έγινε μία προσπάθεια να μετατοπιστεί η ατζέντα από το ζήτημα της λίστας του κ. Πέτσα για τον τρόπο που «διασπαθίζεται» το δημόσιο χρήμα «σε μία περίοδο πανδημίας, με απευθείας αναθέσεις σε φίλους και συνέταιρους με αδιαφανή κριτήρια ή χωρίς κριτήρια», χαρακτηρίζοντας «προσβλητικό» για τους δημοσιογράφους που εργάζονται «σκληρά για χρόνια», το να υπάρχουν ιστοσελίδες «χωρίς περιεχόμενο ή ανύπαρκτες σελίδες».

Κατέληξε τέλος, ότι αυτό που αντιλαμβάνεται ο πολίτης είναι «μία τρομερή ανακατωσούρα που δύσκολα μπορεί να βγάλει συμπέρασμα του τι συμβαίνει με αντικρουόμενες πληροφορίες» διευκρινίζοντας ότι η αντιπολίτευση, δανειζόμενος τη ρήση «καθαρός ουρανός, αστραπές δεν φοβάται», δηλώνει διατεθειμένη να συζητηθούν όλα, ζητώντας απαντήσεις για ζητήματα που δημιουργούν «ισοπεδωτικό κλίμα για τον πολιτικό κόσμο» κάνοντας λόγο για «στραγγαλιστικό τοπίο αναφορικά με τον δημόσιο διάλογο και την ενημέρωση».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ