ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Προκλητική δήλωση Οκτάι: Σκίζουμε τους χάρτες της ανατολικής Μεσογείου

Προκλητική δήλωση Οκτάι: Σκίζουμε τους χάρτες της ανατολικής Μεσογείου
AP Photo/Burhan Ozbilici

Συνεχίζεται η προκλητική ρητορική από την πλευρά της Τουρκίας, με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, Φουάτ Οκτάι να αναφέρει σε δηλώσεις του πως «στην ανατολική Μεσόγειο εμείς σκίζουμε και πετάμε τους χάρτες, που σχεδιάστηκαν για να μας φυλακίσουν στην ηπειρωτική χώρα και γράφουμε ιστορία στη Λιβύη».

Σύμφωνα με το sigmalive.com, μιλώντας στα εγκαίνια μίας νέας γραμμής παραγωγής στη βιομηχανική ζώνη του Γιόζγκατ, ο Φουάτ Οκτάι υποστήριξε ότι η Τουρκία χάλασε όλες τις παγίδες που είχαν στηθεί στη Λιβύη.

«Η αποφασιστική στάση της κυβέρνησης Εθνικής Συμφιλίωσης με τη στήριξη της χώρας μας χάλασε τα παιχνίδια και τις παγίδες που προσπάθησαν να στήσουν στη Λιβύη», είπε ο Τούρκος αντιπρόεδρος, για να προσθέσει με νόημα ότι «όσοι δεν μπόρεσαν μέχρι σήμερα να προσφέρουν λύσεις, άρχισαν τις φωνές όσο οι πραξικοπηματίες και οι τρομοκράτες χάνουν μία-μία τις πόλεις που κερδίζει η νόμιμη κυβέρνηση και επιβάλει τη σταθερότητα. Όλοι πρέπει να γνωρίζουν ότι η γραμμή, που θα καθορίσει το ειρηνικό μέλλον της Λιβύης, θα είναι νόμιμη και θα βασίζεται στο διεθνές δίκαιο».

Ο Φουάτ Οκτάι επανέλαβε ότι η Τουρκία θα στηρίξει τους Λίβυους «αδελφούς της», μέχρι να επικρατήσει η ειρήνη, η ηρεμία και η δικαιοσύνη σε ολόκληρη τη Λιβύη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ