ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χρηστίδης στο CNN Greece: Ο Τσίπρας να αναλάβει την πολιτική ευθύνη για τους συνεργάτες του

Χρηστίδης στο CNN Greece: Ο Τσίπρας να αναλάβει την πολιτική ευθύνη για τους συνεργάτες του
ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ/ ΙΝΤΙΜΕ

Ο εκπρόσωπος του Κινήματος Αλλαγής, Παύλος Χρηστίδης, άσκησε την Παρασκευή δριμύτατη κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ, για τον τρόπο που χειρίζεται το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης το θέμα με τις ηχογραφημένες συνομιλίες Παππά – Μιωνή, καλώντας τον Αλέξη Τσίπρα να αναλάβει την πολιτική ευθύνη για τις πράξεις των συνεργατών του.

Σε δηλώσεις του στο δελτίο ειδήσεων του CNN Greece και τη δημοσιογράφο, Αμαλία Κάτζου, ο κ. Χρηστίδης έκανε λόγο για «μύθους και παραμύθια», σημειώνοντας πως «ο κ. Τσίπρας επιλέγει να πουλήσει για ακόμη μία φορά τα γνωστά παραμύθια του ΣΥΡΙΖΑ, τα οποία παρακολουθήσαμε όλοι οι Έλληνες την προηγούμενη δεκαετία και τα οποία στο τέλος της ημέρας μας χρέωσαν».

«Πρέπει ο κ. Τσίπρας να βγει και να αναλάβει δημόσια την πολιτική ευθύνη για τις πράξεις των συνεργατών του, οι οποίοι θεώρησαν ότι η χώρα ήταν ένα μαγαζί», τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής.

Όπως είπε, εξάλλου, «η Ελλάδα αυτές τις μέρες παρακολουθεί μία σειρά συνομιλιών, για τις οποίες ο Αλέξης Τσίπρας ήταν ενήμερος και δεν πράττει τίποτα για να δημιουργήσει κάθαρση στον δικό του πολιτικό χώρο».

Παράλληλα, κληθείς να σχολιάσει τα όσα είχε δηλώσει νωρίτερα στο CNN Now, o εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης, ότι δηλαδή ο κ. Τσίπρας είχε άγνοια επί των συνομιλιών και των συναντήσεων ανάμεσα στο Νίκο Παππά και τον επιχειρηματία Σάμπυ Μιωνή, ο Παύλος Χρηστίδης απάντησε:

«Δεν έχει σημασία το αν γνώριζε ή όχι, αλλά το τι έπραξε αφού έμαθε. Το αν ο κ. Παππάς ενημέρωσε πριν ή μετά ή κατά τη διάρκεια είναι ήσσονος σημασίας. Το κρίσιμο είναι να δούμε εάν πράγματι ο κ. Παππάς, ο κ. Τσίπρας, ο κ. Παπαγγελόπουλος και μια σειρά στελεχών της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ χρησιμοποίησαν την εξουσία ως μαγαζί-γωνία».

Επιπλέον, αναφέρθηκε στην αντιπολιτευτική τακτική του ΚΙΝ.ΑΛ., λέγοντας ότι στόχος του κόμματος «είναι να αναδείξει τις παθογένειες αυτού που κυβερνά».

Ο ίδιος επέκρινε την κυβέρνηση για την καθυστέρηση της δημοσίευσης της λεγόμενης «λίστας Πέτσα», υπογραμμίζοντας ότι «έχουν περάσει πάνω από 20 ημέρες που η Νέα Δημοκρατία δεν έχει δώσει στο φως της δημοσιότητας το που και το πόσα χρήματα έδωσε στα ΜΜΕ, κάτι που πρέπει να απαντήσει άμεσα».

Τέλος, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΚΙΝ.ΑΛ., σχολιάζοντας τα λεγόμενα του υπουργού Οικονομικών, Χρ. Σταικούρα, ότι η προβλεπόμενη ύφεση για το β’ τρίμηνο του 2020 ίσως αγγίξει το 16%, είπε: «Το lockdown έχει παγώσει την οικονομία, αυτό είναι και το μεγάλο ζήτημα της χώρας αυτή τη στιγμή, και δυστυχώς η κυβέρνηση δεν ασχολείται με λύσεις».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ