ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παρουσία Μητσοτάκη η έναρξη των εργασιών στο Ελληνικό

Παρουσία Μητσοτάκη η έναρξη των εργασιών στο Ελληνικό
INTIME

Με τον πιο επίσημο τρόπο θα ξεκινήσουν την Παρασκευή 3 Ιουλίου οι εργασίες στο πρώην αεροδρόμιο του Ελληνικού, παρουσία του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη.

Όπως έγινε γνωστό στις 08.30 το πρωί θα γίνει η τελετή έναρξης των εργασιών στο πρώην αεροδρόμιο του Ελληνικού.

Τις προηγούμενες ημέρες, το εργοτάξιο της Lamda Development στο «Ελληνικό», επισκέφθηκαν ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης και ο υφυπουργός Νίκος Παπαθανάσης.

Σημειώνεται ότι πριν από μερικές μέρες, ο διευθύνων σύμβουλος Οδυσσέας Αθανασίου ανέφερε ότι ήδη έχουν ξεκινήσει οι πρόδρομες εργασίες με τις αποψιλώσεις για να γίνουν εν συνεχεία οι κατεδαφίσεις. «Το 2020 θα σηματοδοτήσει μία νέα εποχή για τη Lamda, η οποία διατηρεί τον πυρήνα της και παράλληλα μεγαλώνει προσεκτικά όχι μονο σε ποσότητα αλλά και σε ποιότητα. Διαχρονικά έχουμε αποδείξει ότι έχουμε αξιοποιήσει τις ευκαιρίες που παρουσιάστηκαν.

Στην ουσία το Ελληνικό έχει αρχίσει ήδη, έστω κι αν τα πρώτα έργα δεν είναι …θορυβώδη. Επιπλέον, εδώ και αρκετούς μήνες έχουν ξεκινήσει οι μελέτες, ώστε να ξεκινήσουμε άμεσα με τα έργα υποδομών. Δε θα περιμένουμε να γίνει η μεταβίβαση των μετοχών ώστε να ξεκινήσουμε τον σχεδιασμό για τις υποδομές». Σημειώνεται εδώ ότι με βάση τις εκτιμήσεις της διοίκησης της Lamda, η μεταβίβαση των δικαιωμάτων επί της έκτασης του πρώην αεροδρομίου θα μπορούσε να γίνει προς τα τέλη του φθινοπώρου με την καταβολή από την εταιρεία στο ελληνικό Δημόσιο της πρώτης δόσης των 300 εκατ. ευρώ, εφόσον ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός για την άδεια του καζίνο που βρίσκεται σε εξέλιξη (με διεκδικητή το σχήμα της Mohegan με την ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ) και βγουν και οι αποφάσεις από το ΣτΕ στις προσφυγές που εκδικάζονται στις αρχές Ιουλίου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ