ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ρωμανός στο CNN Greece: Ο Τσίπρας συγκάλυψε τον Παππά, άρα γνώριζε

Ρωμανός στο CNN Greece: Ο Τσίπρας συγκάλυψε τον Παππά, άρα γνώριζε

Για τα τρέχον πολιτικά ζητήματα μίλησε ο διευθυντής του γραφείου τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Νίκος Ρωμανός, στο CNN Greece και την εκπομπή CNN NOW.

Αρχικά ανέφερε ότι στη χθεσινή ομιλία του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν δόθηκαν σαφείς απαντήσεις για την υπόθεση του Νίκου Παππά.

«Δεν τον διέγραψε από τον ΣΥΡΙΖΑ αντ’ αυτού τον συγκάλυψε. Αυτό σημαίνει ότι γνώριζε. Η απάντηση στο ερώτημα αν ο κ. Τσίπρας γνώριζε για τον Ν. Παππά δόθηκε μέσω της στάσης του χθες και πιθανόν να δόθηκαν και απαντήσεις σε επόμενα ερωτήματα που τίθενται αφού πάρουμε την απάντηση ότι γνώριζε. Αν είχε κάποιο ρόλο και τι ρόλος ήταν αυτός, γιατί αυτά είναι τα ερωτήματα που προκύπτουν. Έχουμε επίσημες πληροφορίες για το παρακράτος του ΣΥΡΙΖΑ τις οποίες διερευνά η ελληνική δικαιοσύνη».

Ακόμη, έθεσε το ερώτημα για ποιον λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ –αφού δεν έχει να κρύψει κάτι όπως λέει- δεν κινείται νομικά εναντίον του Χρήστου Καλογρίτσα.

Λίστα ΜΜΕ

Ο διευθυντής του γραφείου Τύπου της κυβέρνησης απάντησε και για τη λίστα με τα ποσά που δόθηκαν στα ΜΜΕ για να προβάλουν την καμπάνια του κορωνοϊού, λέγοντας ότι είναι κάτι που συζητιέται εδώ και μήνες.

«Στα πρώτα στάδια της καμπάνιας κιόλας δόθηκαν τα ονόματα. Δεν θυμάμαι άλλη καμπάνια να έχει γίνει ξανά με αυτόν τον τρόπο, σε τόσο μαζικό επίπεδο. Η λίστα με τα ονόματα είχε βγει. Τα ποσά δεν είχαν καταγραφεί ακόμη γιατί περιμέναμε να γίνει πρώτα η εκταμίευση τους.

Υποστήριξε δε ότι κατόπιν της εκταμίευσης των ποσών, δόθηκε η λίστα αναλυτικά στη δημοσιότητα. «Επί μήνες ακούγονταν μία φήμη για κάποιους εκδότες που πήραν χρήματα της τάξεως του 1 εκατ. ευρώ, κάτι που κατέρρευσε μετά τη δημοσιοποίηση της λίστας» εξήγησε.

Στη συνέχεια μίλησε για τις προβλέψεις τις Κομισιόν λέγοντας πως ήταν αρκετά βελτιωμένες αυτή τη φορά, για την Ελλάδα, αφού η χώρα μας δεν ανήκει πλέον στους «πρωταθλητές» στην ύφεση για το 2020 όπως ήταν στην προηγούμενη έκθεση.

«Είμαστε πάνω από το μέσο όρο της Ευρωζώνης στην ανάπτυξη για το 2021», σημείωσε ο κ. Ρωμανός.

Ένας χρόνος διακυβέρνησης

Σημειώνεται πως χθες, Τρίτη, η Νέα Δημοκρατία συμπλήρωσε έναν χρόνο διακυβέρνησης, έναν χρόνο στο τιμόνι της ηγεσίας.

Σε αυτό το χρονικό διάστημα, σύμφωνα με τον κ. Ρωμανό, εγκρίθηκαν έργα αξίας 5 δισ. ευρώ.

«Και με τον μισό σχεδόν χρόνο να μας βρίσκει στην εποχή covid 19 καταφέραμε τα εντάξουμε εκατοντάδες έργα» κατέληξε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ