ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δημαδάμα στο CNN Greece: Η κυβέρνηση να δώσει τα κριτήρια για τα 20 εκατ. ευρώ στα ΜΜΕ

Δημαδάμα στο CNN Greece: Η κυβέρνηση να δώσει τα κριτήρια για τα 20 εκατ. ευρώ στα ΜΜΕ
Facebook

Για τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις μίλησε η αναπληρώτρια εκπρόσωπος Τύπου του ΚΙΝΑΛ, Ζέφη Δημαδάμα, στο CNN Greece και την εκπομπή CNN Now.

Τα όσα αποδίδονται στον υπουργό Επικρατείας της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ Νίκο Παππά, την υπόθεση Καλογρίτσα, και την εν εξελίξει σφοδρή πολιτική αντιπαράθεση που έχει προκληθεί σχολίασε η Ζέφη Δημαδάμα, ζητώντας από τον Αλέξη Τσίπρα «να μην σιωπά και να μιλήσει» προκειμένου να σταματήσει η πολιτική απαξίωση.

«Θα πρέπει κάποια στιγμή να βγει ο κ. Τσίπρας και να απαντήσει. Είδαμε χθες ότι προσπάθησε να καλύψει τους συνεργάτες του, το κόμμα του. Αυτό είναι κατανοητό όταν τα πράγματα είναι ξεκάθαρα», δήλωσε στο CNN Now η αναπληρώτρια εκπρόσωπος Τύπου του ΚΙΝΑΛ, λέγοντας -μεταξύ άλλων- ότι η πολιτική αντιπαράθεση Νέας Δημοκρατίας - ΣΥΡΙΖΑ εξελίσσεται στο «ποιος έχει το καλύτερο παρακράτος».

«Δεν θέλουμε να ξαναδούμε εποχές που καθυβρίζονται οι πολιτικοί αντίπαλοι, ούτε να διασύρονται και να διαπομπεύονται πολίτες και το Κίνημα Αλλαγής από την πρώτη στιγμή έχει πει ότι πρέπει να είναι ξεκάθαρα όλα αυτά. Ο καθένας μας πρέπει να αναλαμβάνει τις ευθύνες του», σημείωσε.

«Έχουμε δει και το παρακράτος της Δεξιάς, έχουμε δει τι σημαίνει να υπάρξει διαστρέβλωση, να κατηγορούνται και να διαπομπεύονται άνθρωποι. Αλλά έχουμε δει δυστυχώς και φαινόμενα τα οποία ήταν κατά του δημοσίου χρήματος με καταχρήσεις και με συναλλαγές οι οποίες δεν ήταν αυτές που έπρεπε να ήταν. Θα πρέπει να βγουν στο φως χωρίς την τοξικότητα και τη λάσπη στον ανεμιστήρα».

Λίστα ΜΜΕ για την καμπάνια του κορωνοϊού

Αναφερόμενη στη λίστα με τα ποσά που πήραν τα ΜΜΕ για την καμπάνια «Μένουμε Σπίτι» και «Μένουμε Ασφαλείς», η κυρία Δημαδάμα είπε ότι «έπρεπε να βγει από την πρώτη στιγμή», εκφράζοντας τη δυσαρέσκεια του ΚΙΝΑΛ και καλώντας την κυβέρνηση να ξεκαθαρίσει τα κριτήρια με τα οποία διανεμήθηκαν τα 20 εκατ. ευρώ.

«Η λίστα βγήκε μετά από παραινέσεις και μεγάλη πίεση του ΚΙΝΑΛ και των κομμάτων. Νομίζω πρωτοστατήσαμε σε αυτό ακόμα και μέσα στη Βουλή. Η κυβέρνηση οφείλει να έχει την ευθύνη, το θάρρος και από την αρχή το πλαίσιο με το οποίο μοίρασε 20 εκατομμύρια ευρώ, τα οποία πήγαν στα ΜΜΕ», είπε, συμπληρώνοντας:

«Επιτέλεσαν έναν ρόλο συμπληρωματικό σε αυτόν που έκαναν η επιστημονική κοινότητα, τα νοσοκομεία, οι γιατροί. Πότε θα μάθουμε λοιπόν ακριβώς τα κριτήρια και πότε θα δούμε μια αξιολόγηση των κριτηρίων αυτών;»

«Γιατί χρειαζόταν τόσος χρόνος και γιατί έπρεπε να φτάσουμε εδώ και πάλι να ζητάμε τα περιβόητα κριτήρια;», διερωτήθηκε, κάνοντας λόγο για «θολές γωνιές» που πρέπει να ξεκαθαριστούν

Νομοσχέδιο για διαδηλώσεις

Σε ό,τι αφορά το επίμαχο νομοσχέδιο του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για τις διαδηλώσεις, που αναμένεται να ψηφιστεί από την Ολομέλεια της Βουλής την Πέμπτη και τη θέση του ΚΙΝΑΛ, η κυρία Δημαδάμα έκανε λόγο για ένα «απαράδεκτο» αρχικά νομοσχέδιο, που μέσω ενός εποικοδομητικού διαλόγου μπορεί και έχει ήδη βελτιωθεί.

«Θερμόμετρο για τον πυρετό της δημοκρατικότητάς μας ή της αντιδημοκρατικότητά μας ως Κίνημα Αλλαγής δεν κρατά ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ ούτε η ΝΔ».

«Όταν εμείς από την πρώτη στιγμή και το 2011 και το 2001 είπαμε ότι πρέπει να υπάρξουν κανόνες στις διαδηλώσεις, το κάναμε διότι υπήρχαν προβλήματα και γιατί θέλαμε να ακούγονται τα αιτήματα των διαδηλωτών. Όταν ήρθε το νομοσχέδιο του κ. Χρυσοχοΐδη και είδαμε μία αντιπαράθεση με τον κ. Ραγκούση, γραμματέων, στελεχών του ΠΑΣΟΚ σε υψηλότατους τόνους, εμείς σκεφτήκαμε το αυτονόητο: εάν μπορούσε το νομοσχέδιο να βελτιωθεί», υπογράμμισε.

«Βάλαμε κάτω την πρόταση που ήδη υπήρχε από κορυφαίους συνταγματολόγους επί δημαρχίας κ. Καμίνη και θέσαμε τις δικές μας κόκκινες γραμμές. Δεν μπορεί να υπάρχει αστυνομοκρατία, δεν μπορεί να αποφασίζει αν θα γίνει, πότε θα γίνει ή πώς θα γίνει η αστυνομία χωρίς θεσμική εγγύηση μια διαδήλωση», συνέχισε.

«Όλοι έχουμε βρεθεί και θα ξαναβρεθούμε σε διαδηλώσεις. Τα αιτήματα των εργαζομένων είναι απολύτως σεβαστά αλλά πρέπει να σεβαστούμε και το κέντρο των πόλεων, τους εργαζόμενους, τους κατοίκους».

«Το ΚΙΝΑΛ έθεσε τις κόκκινες γραμμές και σε έναν μεγάλο βαθμό έγιναν αποδεκτές, όμως υπάρχουν παγίδες», τόνισε, συμπληρώνοντας ότι το νομοσχέδιο «ούτε πρέπει να μείνει στο συρτάρι, ούτε όμως να εκφυλιστεί στην πορεία με αποτέλεσμα να έχουμε άλλα έκτροπα».

«Κάνουμε μια εποικοδομητική αντιπολίτευση για να βοηθήσουμε. Αυτή η καλή περίπτωση -το να μπορέσουμε να βγάλουμε άκρη σε βασικά πράγματα που έχουν καταταλαιπωρήσει το κέντρο της Αθήνας και άλλες πόλεις- δεν είναι τόσο δραματικό. Το εύκολο για το ΚΙΝΑΛ θα ήταν να κάνει τον τσάμπα μάγκα, να πει όχι ή να αρχίσει να λαϊκίζει».

«Αν δεν βρούμε τη λύση που μας ικανοποιεί προφανώς θα καταψηφίσουμε είτε το νομοσχέδιο είτε επί μέρους ζητήματα», δήλωσε η αναπληρώτρια εκπρόσωπος Τύπου του ΚΙΝΑΛ.

«Προς το παρόν, η συνεννόηση και οι κόκκινες γραμμές -σε έναν βαθμό διότι ακόμα υπάρχουν ερωτήματα- έχουν γίνει δεκτά. Εάν δεν γίνουν όλα αυτά που εμείς αποζητούμε, όπως είναι τα χημικά ή το να ξεκαθαριστεί τι ακριβώς θα γίνεται με τη θεσμική εγγύηση, εμείς είμαστε εδώ για να δούμε τη στάση μας», συνέχισε.

«Δεν είναι κάτι που πρέπει να συζητηθεί με ακρότητες. Καλώ και τον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ να ακολουθήσουν το δικό μας δουλεμένο πλαίσιο και να βελτιώσουμε όσο μπορούμε αυτό το νομοσχέδιο», κατέληξε η Ζέφη Δημαδάμα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ