ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Άγριος καυγάς Γεννηματά-Τσίπρα στη Βουλή στη συζήτηση του νομοσχεδίου για τις διαδηλώσεις

Άγριος καυγάς Γεννηματά-Τσίπρα στη Βουλή στη συζήτηση του νομοσχεδίου για τις διαδηλώσεις
Φωτογραφία αρχείου INTIME/ ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Άγρια κόντρα για το ποιο κόμμα αποτελεί τη συνέχεια της δημοκρατικής παράταξης είχαν στη Βουλή Αλέξης Τσίπρας και Φώφη Γεννηματά. Η απόφαση του ΚΙΝΑΛ να στηρίξει επί της αρχής του το νομοσχέδιο για τις δημόσιες συναθροίσεις προκάλεσε την αντίδραση του Αλέξη Τσίπρα που έκανε λόγο για “ντροπή”.

“Ντροπή είναι να συγκυβερνάς με την ακροδεξιά και στη συνέχεια να την ενσωματώνεις, ντροπή είναι να υποτάσσεσαι και να κάνεις υποχωρήσεις στα εθνικά ζητήματα και παράλληλα να καλύπτεις παραμάγαζα και παραδικαστικό κύκλωμα, γιατί είτε τα καθοδηγούσες, είτε δεν είχες το σθένος να τα σταματήσεις”, ανταπέδωσε η Φώφη Γεννηματά, προκαλώντας νέο γύρο αντιπαράθεσης.

“Μιλάτε για παρακράτος και διαπλοκή, η επιλογή σας να κάνετε αντιπολίτευση στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ήταν εύλογη, αλλά η επιλογή σας να κάνετε και τώρα αντιπολίτευση στον ΣΥΡΙΖΑ όταν κυβέρνηση είναι η δεξιά του κ. Μητσοτάκη, είναι παράλογη”, απάντησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και αναφέρθηκε στις “στρατηγικές αποφάσεις” της κ. Γεννήματα που επέλεξε να στηρίξει τη ΝΔ, όπως η απλή αναλογική, η συμφωνία των Πρεσπών και σήμερα στο νομοσχέδιο για τις δημόσιες συναθροίσεις.

“Αν θέλετε να στηρίξετε την κυβέρνηση ο δρόμος είναι ανοιχτός”, είπε και έκανε λόγο για διεμβολισμό στελεχών που θέλουν να βρεθούν στα κυβερνητικά έδρανα.

“Δεν είχε ανάγκη στήριξης του ο κ. Μητσοτάκης γιατί τον φέρατε καβάλα στο άλογο με όσα κάνατε”, σχολίασε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, τονίζοντας ότι η χώρα χρειάζεται ισχυρή κυβέρνηση με προοδευτική εναλλακτική πρόταση.

Σε ό,τι αφορά στο νομοσχέδιο η Φώφη Γεννηματά επεσήμανε ότι το ΚΙΝΑΛ το "ξαναέγραψε με δημοκρατικό μελάνι” και δεν επέλεξε την εύκολη διέξοδο του όχι, καθώς πρόκειται για ένα κομβικό για τα δημοκρατικά δικαιώματα νομοσχέδιο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ