ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παραδοχή ολλανδών βουλευτών: κάποιοι θέλουν κλειστά σύνορα

Παραδοχή ολλανδών βουλευτών: κάποιοι θέλουν κλειστά σύνορα
EUROKINISSI

Στην παραδοχή ότι υπάρχουν κόμματα στο ολλανδικό κοινοβούλιο που ζητούν μείωση των μεταναστευτικών ροών και φωνές που απαιτούν ακόμη και κλείσιμο των συνόρων, καθώς και αυστηρούς ελέγχους των εισερχομένων προσφύγων, προχώρησαν τα μέλη της αντιπροσωπείας της Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων του Ολλανδικού Κοινοβουλίου, σε συζήτηση που είχαν στις συναρμόδιες επιτροπές της Βουλής, στην αίθουσα της Γερουσίας.

Τα μέλη της ολλανδικής αντιπροσωπείας τόνισαν ότι είναι δύσκολο να βρεθεί ευρωπαϊκή λύση, καθώς τα 28 μέλη της ΕΕ δεν βλέπουν με τον ίδιο τρόπο την προσφυγική κρίση, ωστόσο επισημάνθηκε ότι η πλειοψηφία των ολλανδικών κομμάτων αναζητά τρόπους να διαμοιραστεί η κρίση σε όλα τα κράτη τόσο οικονομικά όσο και πολιτικά.

«Είναι αδιανόητο η χώρα μας να τιμωρείται με αυθαίρετο σφράγισμα των βόρειων συνόρων. Ούτε η Ελλάδα έχει πρόθεση να ανεχθεί αυτή την κατάσταση, ούτε η Ευρώπη πρέπει να το επιτρέψει», τόνισε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Αννέτα Καββαδία, ενώ από τη ΝΔ, ο Βασίλης Κικίλιας επεσήμανε ότι δεν ζητάμε από τη Ευρώπη να βάλει φράκτες και να μας δίνει λεφτά αλλά ζητάμε αλληλεγγύη και πίεση προς την Τουρκία.

«Αν νομίζουν ότι το πρόβλημα των ροών τελειώνει με το κλείσιμο των συνόρων κάνουν λάθος. Χρειάζεται άμεσα κοινή ευρωπαϊκή πολιτική» τόνισε ο Θεόδωρος Παπαθεοδώρου από τη Δημοκρατική Συμπαράταξη, ενώ ο Θανάσης Παφίλης του ΚΚΕ χαρακτήρισε υποκριτική την στάση της ΕΕ απέναντι στα παιδιά που πνίγονται καθημερινά στο Αιγαίο.

«Η Ολλανδία δεν θα είναι πιο ασφαλής αν η Ελλάδα είναι αποσταθεροποιημένη» επεσήμανε από το Ποτάμι ο Κωνσταντίνος Μπαργιώτας και πρόσθεσε ότι η Ευρώπη πιάστηκε αδιάβαστη στο θέμα του μεταναστευτικού, γιατί δεν είχε διαμορφωμένη πολιτική.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ