ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τηλεφωνική συνομιλία Τσίπρα-Νταβούτογλου

Τηλεφωνική συνομιλία Τσίπρα-Νταβούτογλου
EUROKINISSI

Τηλεφωνική συνομιλία με τον Τούρκο ομόλογό του Άχμετ Νταβούτογλου είχε χθες ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, όπως ανακοίνωσε το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού.

Η συζήτησή τους επικεντρώθηκε στη μείωση και διαχείριση των προσφυγικών και μεταναστευτικών ροών, στη Σύνοδο Ε.Ε.-Τουρκίας που θα πραγματοποιηθεί στις 7 Μαρτίου, στις Βρυξέλλες, καθώς και στην 4η Σύνοδο του Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας-Τουρκίας που θα πραγματοποιηθεί στις 8 Μαρτίου στη Σμύρνη.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός, υπογράμμισε την ανάγκη να υπάρξει συνεννόηση ανάμεσα στην ΕΕ και την Τουρκία ώστε η διαχείριση του προσφυγικού να είναι αποτελεσματική. Επιπλεόν, τόνισε ότι αυτό θα δημιουργούσε ένα εξαιρετικό υποβάθρο για να αποβεί επιτυχής και παραγωγική η διακυβερνητική συνάντηση στη Σμύρνη, κάτι με το οποίο συμφώνησε και ο κ. Νταβούτογλου.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός, στις κοινές δηλώσεις του με τον πρόεδρο του Ευρωπαικού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ προανήγγειλε σήμερα ότι την Τρίτη, την επομένη της Συνόδου Κορυφής, θα επισκεφτεί τη Σμύρνη για το Ανώτατο Συμβούλιο για τη συνεργασία με την Τουρκία, όπου θα υπογραφεί μια σημαντική συμφωνία για την καθιέρωση ταχείας επανεισδοχής μεταναστών.

Διαβάστε επίσης:

Κοτζιάς - Τσαβούσογλου: Ζητείται συνισταμένη συνεργασίας στο προσφυγικό

ΔΗΜΟΦΙΛΗ