ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σταθάκης: Ανοίγει ο δρόμος για να έρθουν επενδύσεις και ανάπτυξη

Σταθάκης: Ανοίγει ο δρόμος για να έρθουν επενδύσεις και ανάπτυξη
EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Την αισιοδοξία ότι το ΕΣΠΑ και το σχέδιο Γιούνκερ θα βοηθήσουν την Ελλάδα και οι επενδύσεις θα επανέλθουν στη χώρα, εξέφρασε ο Γιώργος Σταθάκης.

Ο υπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού τόνισε κατά τη διάρκεια του συνεδρίου «Digital Economy Forum 2016 - Η επανεκκίνηση είναι ψηφιακή», που διοργανώνει ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Πληροφορικής και Επικοινωνιών Ελλάδας (ΣΕΠΕ) ότι «σήμερα ανοίγουμε τις συζητήσεις για να κλείσει η πρώτη αξιολόγηση.

Με τη συμφωνία του καλοκαιριού, τους δύο επιτυχημένους γύρους διαπραγμάτευσης το φθινόπωρο, την κεφαλαιακή θωράκιση των τραπεζών και την ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης, ανοίγει ο δρόμος για την ελάφρυνση του μακροπρόθεσμου χρέους και την επιστροφή της οικονομίας σε αναπτυξιακή τροχιά, από το δεύτερο εξάμηνο του έτους».

Ο κ. Σταθάκης τόνισε, επίσης, ότι στο εγγύς μέλλον θα ανακοινωθούν νέες δράσεις στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2014-2020.

«Θα ανακοινώσουμε δράσεις για την ανάπτυξη συνεργασιών και δικτύωσης για τη στήριξη της καινοτόμου επιχειρηματικότητας (clusters, meta-clusters). Θέλουμε να δημιουργήσουμε εγχώριες αλυσίδες αξίας, που θα αξιοποιούν το ανθρώπινο δυναμικό σε διάφορα στάδια της παραγωγικής διαδικασίας και συνέχισε ότι και για τον αναπτυξιακό νόμο υπάρχει η ίδια λογική. Δηλαδή αίρεται ο οριζόντιος χαρακτήρας του νόμου.

Οι δράσεις που προέρχονται από φορείς αυτών των χαρακτηριστικών δικαιούνται τη μέγιστη ένταση ενισχύσεων, ενώ πρόσθετα μοριοδοτούνται επενδυτικά σχέδια στον τομέα Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνίας, εντασσόμενα μάλιστα στις ειδικές κατηγορίες ενίσχυσης».

Ο υπουργός υποστήριξε ότι το νέο πλαίσιο για τις ηλεκτρονικές συναλλαγές θα παρουσιαστεί μέχρι τον Ιούνιο ενώ αναφερόμενος στο αναπτυξιακό σχέδιο, δήλωσε ότι θα ανακοινωθεί σύντομα σε συμφωνία με τους θεσμούς.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ