ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εγκώμια Αυστρίας για την «προσφορά» των Σκοπίων

Εγκώμια Αυστρίας για την «προσφορά» των Σκοπίων
REUTERS/Heinz-Peter Bader

Αποκαλυπτικές ήταν οι δηλώσεις του αυστριακού υπουργού Άμυνας, Χανς Πέτερ Ντόσκοτσιλ, που έκανε λόγο για υποστήριξη στην πΓΔΜ που κατά την άποψή του έχει προσφέρει πολλά σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Η Αυστρία έχει προσφέρει υποστήριξη», στην πΓΔΜ, η οποία προσφέρει ως προς την ασφάλεια των συνόρων «εξαιρετικά πολλά για ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση» και θα έπρεπε επομένως να βοηθηθεί περισσότερο οικονομικά, δήλωσε ο αυστριακός Υπουργός Άμυνας στην γερμανική εφημερίδα «Die Welt».

«Το (αυστριακό) Υπουργείο Άμυνας εξετάζει αυτή τη στιγμή αν μπορούμε να βοηθήσουμε με τεχνικό εξοπλισμό, όπως επί παραδείγματι με συσκευές νυκτερινής παρακολούθησης», πρόσθεσε ο Ντόσκοτσιλ. «O διάδρομος των δυτικών Βαλκανίων πρέπει να παραμείνει οπωσδήποτε κλειστός», τόνισε ο σοσιαλδημοκράτης πολιτικός.

Ο Ντόσκοτσιλ δήλωσε ακόμα πως ό,τι ισχύει για την Ελλάδα πρέπει να ισχύσει και για τη Βουλγαρία, δεδομένου ότι η παράνομη μετανάστευση θα συνεχιστεί και θα μπορούσαν να δημιουργηθούν εναλλακτικές διαδρομές. «Δεν θα πρέπει ως Ε. Ε. να εγκαταλείψουμε εκείνες τις χώρες, οι οποίες αναλαμβάνουν για μας μια σημαντική δουλειά στο θέμα της ασφάλειας των συνόρων», πρόσθεσε ο αυστριακός υπουργός Άμυνας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ