ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ερντογάν: «Η Ευρώπη χορεύει πάνω σε ένα ναρκοπέδιο»

Ερντογάν: «Η Ευρώπη χορεύει πάνω σε ένα ναρκοπέδιο»
REUTERS

Ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε σήμερα, την ώρα που βρίσκεται σε εξέλιξη το πρόγευμα εργασίας του Τούρκου πρωθυπουργού Αχμέτ Νταβούτογλου με τους ευρωπαίους αξιωματούχους, ότι η Ευρώπη πρέπει να κοιτάξει την δική της διαχείριση στο προσφυγικό πριν υποδείξει στην Τουρκία τι να κάνει ενώ ξεκαθάρισε πως η Τουρκία θα ακούσει την κριτική της Ευρώπης σχετικά με τα ανθρώπινα δικαιώματα, μόνο όταν αυτή είναι σωστή.

«Σε μια στιγμή που η Τουρκία φιλοξενεί τρια εκατομμύρια (μετανάστες), αυτοί που δεν είναι σε θέση να βρουν χώρο για μια χούφτα πρόσφυγες, που μέσα στην Ευρώπη κρατούν αυτούς τους αθώους σε ντροπιαστικές συνθήκες, πρέπει πρώτα να κοιτάξουν τους εαυτούς τους», είπε ο Ερντογάν.

Σε ομιλία του που μεταδόθηκε ζωντανά από τα τουρκικά τηλεοπτικά δίκτυα, ο Ερντογάν είπε επίσης ότι «η Ευρώπη χορεύει πάνω σε ένα ναρκοπέδιο» αφού υποστηρίζει ευθέως ή εμμέσως τρομοκρατικές οργανώσεις ενώ χαρακτήρισε την στάση της απέναντί τους υποκριτική.

Οι ευρωπαίοι ηγέτες έχουν εκφράσει τις ανησυχίες τους σχετικά με τις απώλειες πολιτών στην νοτιοανατολική Τουρκία λόγω των στρατιωτικών επιχείρησεων για εξόντωση του PKK, ζητώντας από την ηγεσία να μην κάνει κατάχρηση στην άσκηση βίας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ