ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ενίσχυση των μέτρων ασφαλείας σε δημόσιους χώρους ζητά ο Δένδιας

Ενίσχυση των μέτρων ασφαλείας σε δημόσιους χώρους ζητά ο Δένδιας
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Ενίσχυση των μέτρων ασφαλείας σε δημόσιους χώρους και σημεία μαζικής πρόσβασης πολιτών, ζητά με ερώτηση του στη Βουλή ο Νίκος Δένδιας.

Με αφορμή τα αλλεπάλληλα τρομοκρατικά χτυπήματα της τελευταίας περιόδου, σε χώρες της Ε.Ε. και την Τουρκία και συνδέοντας το ζήτημα αυτό με το προσφυγικό, ο βουλευτής της ΝΔ υποστηρίζει ότι καθίσταται επιτακτική η εγρήγορση των αρχών, προκειμένου να διαφυλαχθεί το αίσθημα ασφαλείας των πολιτών.

«Απαιτείται η επίταση των συνοριακών ελέγχων, με όλες τις δυσκολίες που επισωρεύει η σοβούσα προσφυγική – μεταναστευτική κρίση, η στενή συνεργασία και έγκαιρη ανταλλαγή πληροφοριών με τις αρχές ασφαλείας τόσο των κρατών – μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όσο και άλλων γειτονικών και μη κρατών, η επικαιροποίηση των σχεδίων αντιμετώπισης ασύμμετρων απειλών και ενεργοποίησης της πολιτικής προστασίας, η εναργέστερη αστυνομική παρουσία σε δημόσιους χώρους και σημεία μαζικής πρόσβασης, όπως οι σταθμοί του μετρό, ώστε αφενός να επιδρά αποτρεπτικά, αφετέρου να συμβάλει στην τόνωση του κοινού αισθήματος ασφαλείας», αναφέρει στην ερώτηση του προς τον υπουργό Εσωτερικών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ