ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θεοδωράκης: Η κυβέρνηση δεν προστατεύει την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης

Θεοδωράκης: Η κυβέρνηση δεν προστατεύει την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης
Σταύρος Θεοδωράκης EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ

Πυρά στην κυβέρνηση για τις παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη εξαπέλυσε ο Σταύρος Θεοδωράκης, ο οποίος ξεκαθάρισε ότι δεν είναι στις προθέσεις του Ποταμιού η ένωση με το ΠΑΣΟΚ, ενώ απέρριψε και την πρόταση της ΝΔ για πρόωρες εκλογές. 

Επίθεση στην κυβέρνηση με φόντο τη Δικαιοσύνη εξαπέλυσε ο Σταύρος Θεοδωράκης, κατηγορώντας την ότι έκανε «βουτιά στην επετηρίδα» και επέλεξε τους πιο «βολικούς» στο πλευρό της προέδρου του Αρείου Πάγου.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού άσκησε δριμύτατη κριτική στην κυβέρνηση υποστηρίζοντας πως δεν προστατεύει την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης, αλλά συνεχίζει το «χόμπι» παρεμβάσεων στο έργο δικαστών και εισαγγελέων.

Κατηγόρησε επίσης τον αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, ότι δεν αντιλαμβάνεται τους δικαστές αξιοκρατικά, αλλά ως φίλους ή εχθρούς της κυβέρνησης.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, λίγες ώρες πριν τη συνάντησή του με την Φώφη Γεννηματά ο κ. Θεοδωράκης υποστήριξε ότι πρόθεσή του δεν είναι υπάρξει ένωση με το ΠΑΣΟΚ, αλλά το Ποτάμι να «πολλαπλασιαστεί» σε συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ και προοδευτικές δυνάμεις, προκειμένου να «τα αλλάξουμε όλα».

Το Ποτάμι δεν είναι μία κεντροαριστερή δύναμη, ώστε να λάβει μέρος στην ανασυγκρότηση του αριστερού χώρου που επιδιώκει η κα Γεννηματά, σημείωσε ο κ. Θεοδωράκης ο οποίος πάντως έσπευσε να ξεκαθαρίσει πως αν «υπάρχουν στο δωμάτιο» προοδευτικές δυνάμεις που δεν εκπροσωπούνται ούτε από το ΠΑΣΟΚ ούτε από το Ποτάμι, τότε είναι «χρέος μας είναι να ενωθούμε μαζί τους».

Αναφερόμενος στην πρόταση της ΝΔ για πρόωρες εκλογές, την απέρριψε, σημειώνοντας πως δεν είναι δυνατό η χώρα να προσφεύγει στις κάλπες «κάθε έξι μήνες», ειδικά τη στιγμή που βρίσκεται σε εξέλιξη η διαπραγμάτευση για την πρώτη αξιολόγηση.

«Είμαστε ακόμα με το ένα πόδι στο γκρεμό» είπε χαρακτηριστικά, ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο η κυβέρνηση να μην ολοκληρώσει την τετραετία και σημείωσε: «Η χώρα δεν έχει ανάγκη εκλογές... Ο κ. Τσίπρας πρέπει να αποδεχτεί την αδυναμία του και να αναζητήσει άλλη κυβερνητική λύση».

Τέλος, μιλώντας για τις τηλεοπτικές άδειες, ο κ. Θεοδωράκης τόνισε ότι η απόφαση της κυβέρνησης να δώσει μόνο τέσσερις άδειες τη στιγμή που λειτουργούν οκτώ σταθμοί «αυξάνει τη διαπλοκή» και δίνει μεγάλες εξουσίες στον υπουργό σε βάρος των ανεξάρτητων Αρχών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ