ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βιβλίο συλλυπητηρίων για τον Χανς Ντίτριχ Γκένσερ στη Γερμανική πρεσβεία

Βιβλίο συλλυπητηρίων για τον Χανς Ντίτριχ Γκένσερ στη Γερμανική πρεσβεία
Χέλμουτ Κολ και Μιχαήλ Γκορμπατσόφ τσουγκρίζουν τα ποτήρια τους υπό το βλέμμα του Χανς Ντίντριχ Γκένσερ (φωτογραφία αρχείου) REUTERS/Staff/Files

Βιβλίο συλλυπητηρίων για τον Χανς Ντίτριχ Γκένσερ, που απεβίωσε την περασμένη Πέμπτη σε ηλικία 89 ετών, θα εκτίθεται από το μεσημέρι της Δευτέρας (4/4) στην πρεσβεία της Γερμανίας, στην Αθήνα.

Το βιβλίο, στο οποίο το κοινό θα μπορεί να υπογράψει για τον πρώην υπουργό Εξωτερικών της Γερμανίας, θα εκτίθεται την Δευτέρα 4 Απριλίου από ώρα 14:00 έως 16:00, την Τρίτη 5 Απριλίου από ώρα 10:00 έως 12:00 και 14:00 έως 16:00 και την Τετάρτη 6 Απριλίου 10:00 έως 12:00, στην Πρεσβεία της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας.

Στη σχετική ανακοίνωση της γερμανικής πρεσβείας φιλοξενείται η δήλωση του υπουργού Εξωτερικών της Γερμανίας Φρανκ Βάλτερ Στάινμάιερ, για τον θάνατο του Χανς Ντίτριχ Γκένσερ.

«Η είδηση αυτή με συγκίνησε βαθιά και με γέμισε μεγάλη θλίψη.

Στον μακρύ και πολυκύμαντο βίο του ο Χανς Ντίτριχ Γκένσερ έγραψε κυριολεκτικά ιστορία, την ιστορία της χώρας μας, της Γερμανίας, αλλά και την ιστορία της Ευρώπης. Η θέση του στα βιβλία της ιστορίας είναι βέβαιη. Η υπέρβαση της διχοτόμησης της Γερμανίας και της διάσπασης της Ευρώπης ήταν για αυτόν ένας στόχος ζωής.

Κανένας δεν διατέλεσε περισσότερα χρόνια γερμανός Υπουργός Εξωτερικών από τον Χανς Ντίτριχ Γκένσερ. Είχε την τύχη να υλοποιήσει ο ίδιος τον μεγάλο πολιτικό στόχο της ζωής του, την επανένωση της Γερμανίας, και να προλάβει επίσης να ζήσει την ολοκλήρωση της γερμανικής ενοποίησης.

Ένας μεγάλος Γερμανός και ένας μεγάλος Ευρωπαίος έφυγε σήμερα από κοντά μας. Πενθούμε μαζί με την χήρα του και την οικογένειά του».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ