ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θα τιμωρηθούν οι συκοφάντες απαντούν συνεργάτες του Σαμαρά για λίστα Λαγκάρντ

Θα τιμωρηθούν οι συκοφάντες απαντούν συνεργάτες του Σαμαρά για λίστα Λαγκάρντ
Eurokinissi/Γιάννης Παναγόπουλος (φωτογραφία αρχείου)

Μαίνεται ο πόλεμος δηλώσεων με αφορμή δημοσίευμα που εμπλέκει ανθρώπους από το περιβάλλον του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά στη λίστα Λαγκάρντ.

Συνεργάτες του πρώην πρωθυπουργού εξαπέλυσαν επίθεση στην κυβερνητική εκπρόσωπο Όλγα Γεροβασίλη, με αφορμή την δήλωσή της για το σημερινό δημοσίευμα εφημερίδας «Παραπολιτικά», όπως αναφέρει τηλεγράφημα του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων φιλοξενεί δηλώσεις

«Η σημερινή δήλωση της κ. Γεροβασίλη που έσπευσε να υιοθετήσει σε βάρος του Αντώνη Σαμαρά συκοφαντικό δημοσίευμα της εφημερίδας «Παραπολιτικά», είναι όχι μόνο ψευδής, όπως το δημοσίευμα, αλλά και χυδαία» ανέφεραν οι συνεργάτες του πρώην πρωθυπουργού και συμπλήρωναν: «Δείχνει την απελπισία στην οποία έχει περιέλθει η "γνωστή" ομάδα του Mαξίμου, ενόψει των ευθυνών της για το κατάντημα της χώρας. Όμως οι συκοφάντες θα λογοδοτήσουν για τις αθλιότητές τους».

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, στα χέρια των οικονομικών εισαγγελέων που έχουν αναλάβει τη διαλεύκανση της λίστας Λαγκάρντ βρίσκεται ένας νέος φάκελος που αναμένεται να προκαλέσει αλυσιδωτές αντιδράσεις στο πολιτικό σκηνικό της χώρας καθώς σε αυτόν φιγουράρουν τα ονόματα των κ. Παγίδα και μελών της οικογενείας του.

Πρόκειται για επιχειρηματία που κατάγεται από τη Μυτιλήνη και είναι συγγενής εξ αγχιστείας με τον πρώην πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά. Συγκεκριμένα, πρόκειται για τον πεθερό του Αλέξανδρου Σαμαρά, αδελφού του πρώην πρωθυπουργού, αρχιτέκτονα και πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου του Κολλεγίου Αθηνών.

Σε απάντησή του ο Γιάννης Ν.Παγίδας επισημαίνει ότι του προκαλεί έκπληξη το δημοσίευμα δεδομένου ότι ο λογαριασμός είναι μηδενικός και έχει κλείσει πολλά χρόνια.

Η Όλγα Γεροβασίλη σχολιάζοντας το δημοσίευμα είπε ότι και ο πλέον ανυποψίαστος πολίτης καταλαβαίνει γιατί οι κυβερνήσεις Σαμαρά - Βενιζέλου έσπευδαν να εξαφανίσουν λίστες διακίνησης μαύρου χρήματος, δήλωσε «Μετά τις καταιγιστικές αποκαλύψεις των τελευταίων ημερών, ακόμα και ο πλέον ανυποψίαστος πολίτης καταλαβαίνει γιατί οι κυβερνήσεις Σαμαρά - Βενιζέλου έσπευδαν να εξαφανίσουν λίστες διακίνησης μαύρου χρήματος, και αρνήθηκαν να παραλάβουν και να επεξεργαστούν σχετικά δεδομένα», είπε.

Αναφορικά με τη στάση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, είπε πως «όσο οι αποκαλύψεις, που εμπλέκουν την προηγούμενη ηγεσία της ΝΔ σε υποθέσεις μαύρου χρήματος, διαδέχονται η μία την άλλη, τόσο περισσότερο η σιωπή της αξιωματικής αντιπολίτευσης γίνεται προκλητικότερη».

«Περιμένουμε, επιτέλους, από τον κ. Μητσοτάκη και την ΝΔ, μια ξεκάθαρη τοποθέτηση», είπε η κυβερνητική εκπρόσωπος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ