ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μάρδας: Δεν υπάρχουν προβλήματα από τα capital controls

Μάρδας: Δεν υπάρχουν προβλήματα από τα capital controls

Τα προβλήματα που υπήρξαν πέρυσι με τα capital controls, δεν υφίστανται φέτος, υποστήριξε ο υφυπουργός Εξωτερικών, με αρμοδιότητα για τις Διεθνείς Οικονομικές Σχέσεις, Δημήτρης Μάρδας, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης του υπουργείου και της ΕΣΕΕ.

Σύμφωνα με τον υπουργό, οι χρόνοι εξυπηρέτησης των εισαγωγών έχουν περιοριστεί σημαντικά στις έξι ημέρες, καθώς τα προβλήματα από τα capital controls έχουν αμβλυνθεί σε μεγάλο αριθμό.

Κατά την εκδήλωση, παρουσιάστηκε η πρωτοβουλία «Τιμώμενη Χώρα», σύμφωνα με την οποία, οι τουρίστες από τέσσερις χώρες θα τυγχάνουν έκπτωσης 20% στα εμπορικά καταστήματα της χώρας.

Ο κ. Μάρδας επισήμανε πως η συγκεκριμένη πρωτοβουλία εκτιμάται ότι θα δώσει ώθηση στην αγορά, ενώ από την πλευρά της ΕΣΕΕ, o κ Βασίλης Κορκίδης διευκρίνισε ότι η έκπτωση του 20% δεν σχετίζεται με το tax-free, καθώς η έκπτωση γίνεται άμεσα στο μαγαζί.

Εκτός από τους τουρίστες, συνέχισε ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ, κερδισμένοι θα είναι και οι έμποροι, καθώς οι χρεώσεις θα γίνονται στο νόμισμα του πελάτη και ως εκ τούτου, η προμήθεια των τραπεζών από τη χρήση POS χρεώνεται στον πελάτη και όχι στην επιχείρηση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ