ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Έκτακτη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ υπό τον πρωθυπουργό για τουρκικές προκλήσεις και προσφυγικό

Έκτακτη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ υπό τον πρωθυπουργό για τουρκικές προκλήσεις και προσφυγικό
EUROKINISSI/ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Εκτάκτως θα συνεδριάσει σήμερα στις 12:00 το μεσημέρι το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εξωτερικών και Άμυνας (ΚΥΣΕΑ) υπό τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, για τις συνεχιζόμενες τουρκικές προκλήσεις και το προσφυγικό.

Σημειώνεται ότι από την αρχή της εβδομάδας έχουν καταγραφεί πλήθος παραβιάσεων του ελληνικού εναέριου χώρου, από τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη, τα οποία πραγματοποιούν υπερπτήσεις πάνω από το Αιγαίο.

Συγκεκριμένα, τα τουρκικά μαχητικά F-16 εισήλθαν επανειλημμένα στο FIR μεταξύ Λέσβου και Χίου και πραγματοποίησαν μπαράζ υπερπτήσεων πάνω από τις Οινούσσες.

Το υπουργείο Εξωτερικών απάντησε με έκτακτα αυστηρά διαβήματα και αυστηρά μηνύματα προς την Τουρκία, σε συνέχεια των απαράδεκτων προκλήσεων και υπερπτήσεων τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών στο Αιγαίο.

Από τη μεριά του ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, σχολιάζοντας τις τουρκικές προκλήσεις τόνισε την Τετάρτη ότι αυτές έχουν καταγγελθεί σε ΕΕ και ΝΑΤΟ σε στρατιωτικό επίπεδο, ενώ σε πολιτικό επίπεδο θα ζητηθεί από τους συμμάχους να παρέμβουν στη γείτονα για να σταματήσει τις προκλητικές ενέργειες.

Επιπλέον, διαβεβαίωσε τον ελληνικό λαό ότι οποιαδήποτε πρόκληση είτε στον αέρα είτε στη θάλασσα απαντάται, όπως μετέδωσε το αθηναϊκό πρακτορείο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ