Δρίτσας: Η εξέλιξη των εργασιών στον Σκαραμαγκά θα κρίνει τη μεταφορά των προσφύγων
Πηγή: EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Ανάλογα με την εξέλιξη των εργασιών ολοκλήρωσης στο κέντρο φιλοξενίας στον Σκαραμαγκά, θα συνεχιστεί η μεταφορά προσφύγων και μεταναστών από το λιμάνι του Πειραιά, τόνισε το πρωί στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο υπουργός Ναυτιλίας Θ. Δρίτσας προσθέτοντας ότι η διαδικασία μετακίνησης και άλλων ατόμων προς τη συγκεκριμένη δομή θα επαναληφθεί πιθανότατα αύριο και την Πέμπτη.

Ο κ. Δρίτσας υπογράμμισε, επίσης, ότι τα στελέχη του λιμενικού με τη βοήθεια εθελοντών θα καταβάλουν σήμερα προσπάθεια να πείσουν τα 450 άτομα που διαμένουν στον επιβατικό σταθμό της πύλης Ε-2 να μετακινηθούν προς το κτίριο της Πέτρινης Αποθήκης και τον σταθμό της Ε-1, ενώ αναφορικά με τα μέτρα που πρόκειται να ληφθούν στο λιμάνι του Πειραιά, ενόψει των εορτών του Πάσχα, είπε ότι αυτά θα αρχίζουν να εφαρμόζονται από τη Μεγάλη Δευτέρα.

Σε ερώτηση για το κλείσιμο της σιδηροδρομικής γραμμής της Ειδομένης και τις αντιδράσεις που υπάρχουν εκ μέρους εταιρειών, ανέφερε ότι αν και δεν είναι ένα θέμα το οποίο το διαχειρίζεται ο ίδιος, εκτίμησε ότι η αστυνομία θα καταβάλει εκ νέου προσπάθειες, προκειμένου να πείσει αυτούς τους ανθρώπους ότι αυτό το πράγμα δεν μπορεί να συνεχιστεί, προσθέτοντας ότι το επόμενο διάστημα η γραμμή θα απελευθερωθεί.

 

Σχολιάζοντας την παράσταση διαμαρτυρίας που πραγματοποίησε χθες το μεσημέρι μια ομάδα περίπου 25 αντιεξουσιαστών στον προαύλιο χώρο του υπουργείου Ναυτιλίας, ο υπουργός χαρακτήρισε το συγκεκριμένο γεγονός μεμονωμένο και πρόσθεσε ότι τα στελέχη του λιμενικού αντιμετώπισαν το θέμα με απόλυτη ψυχραιμία. «Στο λιμενικό σώμα και στο υπουργείο Ναυτιλίας προσπαθούμε να λύνουμε τα προβλήματα χωρίς να δημιουργούμε νέα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σημειώνεται ότι οι αντιεξουσιαστές, οι οποίοι κρατούσαν ένα πανό με σύνθημα υπέρ των προσφύγων και των μεταναστών, παρέμειναν στον προαύλιο χώρο του υπουργείου για περίπου 10 λεπτά και έπειτα αποχώρησαν. Κατά την απομάκρυνση τους πέταξαν μπογιά στο υπερυψωμένο φυλάκιο στην περίφραξη του υπουργείου.

Διαβάστε επίσης