ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΝΔ: Σφοδρή επίθεση κατά της κυβέρνησης στην κυριακάτικη ψηφοφορία

ΝΔ: Σφοδρή επίθεση κατά της κυβέρνησης στην κυριακάτικη ψηφοφορία
EUROKINISSI / ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Με σφοδρή επίθεση κατά της κυβέρνησης, η ΝΔ αναμένεται να καταψηφίσει στη Βουλή το βράδυ της Κυριακής τα μέτρα, με στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης να κατηγορούν τον Αλέξη Τσίπρα για πλήρη ανικανότητα στη διαχείριση της κρίσης.

Στη ΝΔ κάνουν λόγο για ένα λογαριασμό, ο οποίος θα είναι δυσβάσταχτος για τους πολίτες, καθώς σύμφωνα με τις δικές τους εκτιμήσεις θα ξεπεράσει τελικά τα 12 δισ. ευρώ, ενώ επισημαίνουν πως με την πολιτική της κυβέρνησης, ο κάθε πολίτης θα είναι υποχρεωμένος να αποδίδει το 60% του ήδη μειωμένου εισοδήματός του.

Οπως λένε η κυβέρνηση προπαθεί να πείσει τους εταίρους να αποδεχθούν δεσμεύσεις που ήδη είχαν αναλάβει από το 2012 και μάλιστα παίρνοντας πολύ πιο σκληρά μέτρα, ενώ υπενθυμίζουν πως το email Χαρδούβελη περιελάμβανε στη χειρότερη περίπτωση μέτρα 1 δισ.

Η ΝΔ το Σαββατοκύριακο θα καταγγείλει την κυβέρνηση πως οδήγησε τη χώρα στη χειρότερη θέση που ήταν ποτέ, μετά από προσπάθειες ετών και με τα οικονομικά δεδομένα να παρουσιάζουν ουσιαστική βελτίωση όταν ανέλαβε τη διακυβέρνηση της χώρας.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θεωρεί πως το δίλημμα που θέτει η κυβέρνηση «σκληρή συνθηκολόγηση και μέτρα ή ρήξη με την Ευρώπη» είναι πλασματικό και πως σε κάθε περίπτωση η σημερινή κατάσταση είναι αποτέλεσμα της καταστροφικής πολιτικής της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Μάλιστα, αναμένεται να επαναλάβει πως η ΝΔ έχει ουσιαστικές προτάσεις για τη βελτίωση της ελληνικής οικονομίας και κυρίως με τη στάση της θα δημιουργήσει ένα περιβάλλον ανάκτησης της χαμένης αξιοπιστίας της χώρας.

Αν και στη ΝΔ παραδέχονται πως το αίτημα του ΔΝΤ για προληπτικά μέτρα είναι υπερβολικό εκτιμούν πως και αυτό είναι αποτέλεσμα της «παρατεταμένης απραξίας και αναξιοπιστίας της κυβέρνησης» την οποία και κατηγορούν για «επικοινωνιακούς χειρισμούς» που οδηγούν στην ανάγκη λήψης αποφάσεων κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή και με την πλάτη στον τοίχο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ