ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Α. Φλαμπουράρης: Δεν είναι στα σχέδιά μας εκλογές ή δημοψήφισμα

Α. Φλαμπουράρης: Δεν είναι στα σχέδιά μας εκλογές ή δημοψήφισμα
EUROKINISSI/ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Τέλος στα εκλογικά σενάρια, αλλά και το σενάριο περί δημοψηφίσματος βάζει ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης. Παράλληλα, όπως επεσήμανε, θεωρεί αστεία την ανάγκη για νομοθέτηση πρόσθετων μέτρων 3,6 δις ευρώ για το 2018.

Εκλογές ή δημοψήφισμα δεν είναι στα σχέδιά μας. Η διαπραγματευτική ομάδα και η κυβέρνηση στο σύνολό της εργάζεται ώστε να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση”, επεσήμανε ο κ. Φλαμπουράρης σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Επένδυση.

Για τη συμφωνία με τους δανειστές και το ενδεχόμενο να γίνει ανασχηματισμός, είπε: “Μόλις κλείσει η συμφωνία, θα δοθεί η δυνατότητα στην κυβέρνηση να προχωρήσει απερίσπαστη στην υλοποίηση του προγράμματός της. Ο ανασχηματισμός της κυβέρνησης, όπως όλοι γνωρίζουν, είναι απόφαση που λαμβάνει μόνο ο πρωθυπουργός”.

Είναι πράγματι αστείο να συζητάμε για μέτρα 3,6 δις ευρώ, αν το 2018 δεν πετύχουμε τους στόχους, όπως ισχυρίζεται το ΔΝΤ”, ανέφερε ο υπουργός Επικρατείας σχετικά με τα πρόσθετα μέτρα, εκτιμώντας ότι οι ακραίες απαιτήσεις του ΔΝΤ θα απορριφθούν, και πρόσθεσε πως “Η συνοχή της κυβέρνησης δεν δοκιμάζεται, παρότι πολλοί θα το ήθελαν εντός κι εκτός χώρας”.

Ο κ. Φλαμπουράρης άφησε αιχμή κατά του προέδρου του ΤΑΙΠΕΔ, καθώς όπως είπε χαρακτηριστικά “εφόσον έχουν διοριστεί από την κυβέρνηση, οφείλουν να κινούνται στο πλαίσιο των αποφάσεων των συλλογικών κυβερνητικών οργάνων, τα οποία ασκούν και τον σχετικό έλεγχο”.

Για το πακέτο των ιδιωτικοποιήσεων, τόνισε πως “η κυβέρνηση είναι υποχρεωμένη, από τη συμφωνία του περασμένου Ιουλίου, να ολοκληρώσει τις συγκεκριμένες 9+2 ιδιωτικοποιήσεις, για τις οποίες είχαν προχωρήσει οι διαγωνιστικές διαδικασίες και είχε ανακηρυχτεί πλειοδότης”.

Όσον αφορά τους νέους φόρους, άμεσους και έμμεσους, που θα επωμιστούν οι πολίτες, ο κ. Φλαμπουράρης είπε ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αναγκάστηκε να υπογράψει μια σκληρή συμφωνία, με ευνοϊκότερους όρους από όσους είχαν υπογράψει οι προηγούμενες κυβερνήσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. “Το μαρτύριο του λαού μας τελειώνει με την αναδιάρθρωση του χρέους και το πέρασμα σε εποχές ανάπτυξης από τη σημερινή κυβέρνηση”, ανέφερε.

Ο υπουργός Επικρατείας απέκλεισε το ενδεχόμενο να υπάρξει κυβερνητική συνεργασία με άλλα κόμματα, ενώ για τη συνεργασία με τους ΑΝΕΛ είπε χαρακτηριστικά πως η συμβολή τους στο κυβερνητικό έργο “είναι πολύ σημαντική και θα παραμείνει τέτοια μέχρι την ολοκλήρωση της κυβερνητικής θητείας μας”.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ