ΠΟΛΙΤΙΚΗ

"Έφαγα απίστευτο bullying χθες" λέει ο Παπαχριστόπουλος

"Έφαγα απίστευτο bullying χθες" λέει ο Παπαχριστόπουλος
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Θύμα bullying κατά δήλωσή του έπεσε ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος που ένα 24ωρο νωρίτερα προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων λέγοντας εμμέσως πλην σαφώς ότι η κυβέρνηση βρίσκεται πίσω από τη διαρροή του διαλόγου Τόμσεν- Βελκουλέσκου για την πορεία των διαπραγματεύσεων.

Από το ίδιο βήμα από το οποίο χθες έλεγε «τι άλλο μπορούσε να κάνει η κυβέρνηση όταν έβγαλε στη φόρα το διάλογο του Τόμσεν με την κυρία Βελκουλέσκου. Το παλεύει με νύχια και με δόντια αυτή τη στιγμή το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Πώς θα τον έκαιγε αλλιώς;», σήμερα -κι ενώ τα πρακτικά της Βουλής τον διαψεύδουν- επιχείρησε να περάσει στην αντεπίθεση, βάζοντας τα και με τους δημοσιογράφους που ψάχνουν να βρουν καταδότες και αποστάτες.

Στο στόχαστρό του μπήκαν τα κόμματα της αντιπολίτευσης για την κριτική που του άσκησαν αλλά και τα ΜΜΕ. «Δέχθηκα απίστευτη επίθεση χθες. Έχω βρεθεί μεσοπέλαγα για να σπάσουμε εμπάργκο, έχω βρεθεί στο Ιράκ, όταν βομβάρδιζαν θεοί και δαίμονες στην Αϊτή, πολλές φορές με κίνδυνο. Έχω περάσει από φωτιά και σίδερο. Δεν φοβήθηκα στη ζωή μου, ούτε τώρα φοβάμαι, άλλα κάποιοι βλέπουν καταδότες κι αποστάτες!», είπε και πρόσθεσε: «Δεν έχω αυτοκίνητο, αστυνομικούς κι έχω μάθει να ζω σε αυτό το στυλ. Δεν φοβήθηκα στη ζωή μου ούτε τώρα φοβάμαι άλλα κάποιοι βλέπουν καταδότες κι αποστάτες κ διακαώς τους ψάχνουν. Έφαγα ένα απίστευτο και χυδαίο bullying χθες και προσπαθούσα να αποδείξω ότι δεν είμαι ελέφαντας, καταδότης κι αποστάτης».

Προχωρώντας ένα βήμα παραπάνω, υποστήριξε πως εάν ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος θεωρεί ότι έπραξε κάτι κακό μπορεί να του ζητήσει την παραίτησή του. «Σε καταδότες δεν απολογούμαι. Ούτε αποστάτης είμαι. Την
υπογραφή μου την έχει ο κ. Καμμένος στο γραφείο του. Αν νομίζει ότι έκανα κάτι κακό μπορώ να φύγω», είπε και δήλωσε περήφανος που με την παρουσία του στη Βουλή βάζει το δικό του λιθαράκι στην εντιμότητα της κυβέρνησης, που δέχεται απίστευτες επιθέσεις.

Την αμέριστη συμπαράστασή του στο πρόσωπο του βουλευτή των ΑΝΕΛ Θανάση Παπαχριστόπουλου για την επίθεση -όπως είπε- που δέχθηκε, εξέφρασε ο υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κατρούγκαλος.

Τα πρακτικά ωστόσο, της χθεσινής συνεδρίασης εκθέτουν τον βουλευτή των ΑΝΕΛ, καθώς ο ίδιος είπε επί λέξει: «Στη
σ. 116 έχουμε ήδη δεσμευτεί για αυτά που ζητάνε. Είναι απορίας άξιο γιατί το κάνουν. Δηλαδή, πρέπει να έρθει ο Πιτέλα, ο Πρόεδρος των Σοσιαλιστών, να πει είναι κατάντια και ντροπή, θέλετε να διαλύσετε μια χώρα; Στην ίδια στιγμή τα τρία σε ένα, εγώ έτσι τα λέω , λυπάμαι που τα λέω, ταυτόσημες απόψεις και στο «Ποτάμι» και στο ΠΑ.ΣΟ.Κ. και στην Ν.Δ. Δεν φταίω εγώ για αυτό. Τρία σε ένα λύσσα, απίστευτη λύσσα. Τι άλλο μπορούσε να κάνει η κυβέρνηση όταν έβγαλε στη φόρα το διάλογο του Τόμσεν με την κυρία Βελκουλέσκου. Το παλεύει με νύχια και με δόντια αυτή τη στιγμή το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Πώς θα τον έκαιγε αλλιώς;».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ