ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χωρίς διαφοροποιήσεις από τις επώδυνες διατάξεις οι βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ

Χωρίς διαφοροποιήσεις από τις επώδυνες διατάξεις οι βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ

Χωρίς διαφοροποιήσεις βουλευτών της κυβερνητικής πλειοψηφίας συνεχίζεται στη Βουλή η συζήτηση του ασφαλιστικού νομοσχεδίου, παρά τις νέες υποχωρήσεις από κόκκινες γραμμές της κυβέρνησης, όπως για παράδειγμα η επιπλέον μείωση του αφορολόγητου.

Από όλους όσοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ έχουν πάρει το λόγο μέχρι στιγμής στην Ολομέλεια της Βουλής δεν έχει υπάρξει η παραμικρή νύξη που να δείχνει ότι η κυβερνητική πλειοψηφία μπορεί να αντιμετωπίσει προβλήματα κατά την αυριανή κρίσιμη ψηφοφορία, μετά τα μεσάνυχτα.

Δεν περνάει ωστόσο, απαρατήρητο το γεγονός οτι δεν εχουν τοποθετηθεί έως τώρα οι κ.κ. Μιχελογιαννάκης και Παπαδόπουλος που εχουν εκφράσει αντιρρήσεις για διατάξεις του. Στους διαδρόμους ωστόσο, της Βουλής συνάδελφοί τους σχολιάζουν πως για τους δυο βουλευτες, με βάση την έως τώρα πορεία τους, ισχύει η λαϊκή ρήση "σκυλί που γαβγίζει μην το φοβάσαι".
Αίσθηση από την άλλη πλευρά πάντως, προκαλεί η ηχηρή απουσία βουλευτων των ΑΝΕΛ από τον κατάλογο των ομιλητών, χωρις ομως να εκφράζονται φόβοι για καταψήφιση του νομοσχεδίου.

Σε καθε περιπτωση ο αριθμός των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ που εχουν ανέβει στο βήμα για να στηρίξουν το νομοσχέδιο δεν ειναι μεγάλος, γεγονός που προκάλεσε το αιχμηρό σχόλιο του ανεξάρτητου πλέον βουλευτή Χάρη Θεοχάρη, ο οποίος αποκάλεσε δειλούς τους βουλευτές των ΑΝΕΛ, καθώς δεν ζητούν το λόγο στην Ολομέλεια. Συνολικά πάντως, εχουν ζητήσει να μιλήσουν 102 βουλευτες πέραν των εισηγητών και των κοινοβουλευτικών εκπροσώπων των κομμάτων.

Το νομοσχεδιο ψηφίζεται απόψε επί της αρχής και αύριο τα μεσάνυχτα επί των άρθρων και στο σύνολο του. Την ίδια ώρα, επαγγελματικά σωματεία ασκούν πιέσεις σε βουλευτές μέλη τους προκειμένου να διαφοροποιηθούν ή και να τροποποιήσουν την τελευταία στιγμή επώδυνες διατάξεις.

Το ΤΕΕ απειλεί με διαγραφή τόσο τον πρωθυπουργό, όσο και τους βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ που είναι μηχανικοί στο επάγγελμα αν ψηφίσουν το νομοσχέδιο. Ανάμεσά τους είναι οι κ.κ. Τσίπρας, Βούτσης, Φωτίου, Σπίρτζης, Φάμελλος και Φλαμπουράρης.

Και η ΕΣΗΕΑ καλεί τους βουλευτές δημοσιογράφους να αντισταθούν και τους ζητά αύριο να παραστούν στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που διοργανώνει στις 12.οο το μεσημέρι, οπότε και αρχίζει η συζήτηση στη Βουλή επί των άρθρων των επίμαχων νομοσχεδίων. Το κάλεσμα της ΕΣΗΕΑ απευθύνεται στους κάτωθι βουλευτές:
ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟ (ΣΥΡΙΖΑ)
ΒΑΡΕΜΕΝΟ ΓΕΩΡΓΙΟ (ΣΥΡΙΖΑ)
ΚΑΒΒΑΔΙΑ ΙΩΑΝΝΕΤΑ (ΣΥΡΙΖΑ)
ΞΥΔΑΚΗ ΝΙΚΟΛΑΟ (ΣΥΡΙΖΑ)
ΦΙΛΗ ΝΙΚΟΛΑΟ (ΣΥΡΙΖΑ)
ΑΜΥΡΑ ΓΕΩΡΓΙΟ (ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ)
ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ ΣΤΑΥΡΟΣ (ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ)
ΑΝΔΡΙΑΝΟ ΙΩΑΝΝΗ (Ν.Δ.)
ΒΟΥΛΤΕΨΗ ΣΟΦΙΑ (Ν.Δ.)
ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΑΝΝΑ (Ν.Δ.)
ΚΑΝΕΛΛΗ ΓΑΡΥΦΑΛΛΙΑ (Κ.Κ.Ε.)
ΚΟΥΙΚ ΤΕΡΕΝΣ (ΑΝΕΛ)

ΔΗΜΟΦΙΛΗ