ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γ. Σταθάκης: Δεν αλλάζει το σημερινό πλαίσιο προστασίας των δανειοληπτών

Γ. Σταθάκης: Δεν αλλάζει το σημερινό πλαίσιο προστασίας των δανειοληπτών
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα των διαπραγματεύσεων με τους θεσμούς σχετικά με τα κόκκινα δάνεια, εμφανίστηκε μιλώντας στην ολομέλεια της Βουλής και στη διάρκεια της συζήτησης για το ασφαλιστικό, ο υπουργός Οικονομίας, Γιώργος Σταθάκης.

Όπως είπε ο υπουργός, στα θέματα της προστασίας των δανειοληπτών δεν αλλάζει στο ελάχιστο ότι ισχύει και για το σημερινό προστατευτικό πλαίσιο, το οποίο εξασφαλίζει τη προστασία της πρώτης κατοικίας αλλά και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις που έχουν συνδέσει τα δάνειά τους με αυτή.

Αυτό θα φανεί όταν έλθει η συμφωνία, ανέφερε ενώ χαρακτήρισε "τομή" τη μεταρρύθμιση στο ασφαλιστικό, υποστηρίζοντας ότι "εισάγει ενιαίους κανόνες, λειτουργεί αναδιανεμητικά και δίνει έμφαση στην εξισορρόπηση των εισφορών και των παροχών με δίκαιο τρόπο δίκαιο τρόπο σε όλες τις κοινωνικές ομάδες".

Για τις φορολογικές ρυθμίσεις του νομοσχεδίου, σημείωσε ότι οδηγούν σε αύξηση εσόδων από τα πλέον ευκατάστατα κοινωνικά στρώματα, προστατεύουν απόλυτα τα χαμηλά στρώματα ενώ για τα μεσαία, υπάρχει, όπως είπε, οριακή αύξηση ή οριακή μείωση των επιβαρύνσεων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ