ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΝΔ: Ένας- ένας καταρρίπτονται οι «μύθοι της αριστερής διακυβέρνησης»

ΝΔ: Ένας- ένας καταρρίπτονται οι «μύθοι της αριστερής διακυβέρνησης»

Πολιτικές εξελίξεις το επόμενο διάστημα και ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών μετά το καλοκαίρι βλέπουν στη ΝΔ καθώς εκτιμούν πως η φθορά της κυβέρνησης σε επίπεδο κοινωνίας θα είναι τεράστια.

Σε μια πρώτη αποτίμηση της συζήτησης στη Βουλή και της υπερψήφισης του ασφαλιστικού και του φορολογικού νομοσχεδίου στη ΝΔ τονίζουν πως πλέον καταρρίφθηκε πλήρως ο μύθος της «αριστερής κοινωνικής ευαισθησίας» καθώς, όπως λένε, τα μέτρα της κυβέρνησης διαλύουν τους μικρομεσαίους και τις ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες.

Συνεργάτες του Κυριάκου Μητσοτάκη επισημαίνουν πως από τη συζήτηση στη Βουλή και την παρέμβαση του Προέδρου της ΝΔ φάνηκε καθαρά πως η κυβέρνηση θα αναγκαστεί το επόμενο διάστημα να λάβει και τα πρόσθετα μέτρα των 3,5 δις καθώς είναι σαφές πως η οικονομική πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση θα επιδεινώσει την κατάσταση στην ελληνική οικονομία εξαφανίζοντας κάθε προοπτική για την ύπαρξη πλεονάσματος.

Μάλιστα στέκονται ιδιαίτερα και στην κριτική που άσκησε ο κ. Μητσοτάκης στους εταίρους για το γεγονός ότι αποδέχθηκαν σκληρά υφεσιακά μέτρα τα οποία δεν πρόκειται να οδηγήσουν στην ανάπτυξη. Ο δεύτερος λοιπόν μύθος που καταρρίφθηκε είναι , σύμφωνα με τη ΝΔ, αυτός της «σκληρής διαπραγμάτευσης».

Στην αξιωματική αντιπολίτευση μάλιστα θεωρούν πως τις επόμενες μέρες θα καταρριφθεί και ο τρίτος μεγάλος μύθος, αυτός της «ουσιαστικής ελάφρυνσης του χρέους.» Συνεργάτες του κ. Μητσοτάκη υποστηρίζουν πως ο κ. Τσίπρας «φόρτωσε» στις πλάτες του ελληνικού λαού μέτρα ύψους 12 δις μόνο και μόνο για να καταφέρει να «πάρει», στην καλύτερη περίπτωση, μια επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής και μία μείωση στο επιτόκιο, κάτι για το οποίο έχουν ουσιαστικά δεσμευτεί οι εταίροι από το 2012.

Σύμφωνα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη το νομοσχέδιο το οποίο υπερψήφισε χθες η κυβερνητική πλειοψηφία, μειώνει δραστικά τις συντάξεις όσων θα βγουν στη σύνταξη από εδώ και στο εξής, εξοντώνει τους ελεύθερους επαγγελματίες., εμπαίζει τους αγρότες, μειώνει τις πραγματικές αποδοχές όλων των εργαζομένων μισθωτών. Κόβει το αφορολόγητο. Για τη μεγάλη πλειοψηφία των φορολογουμένων μειώνει το υφιστάμενο αφορολόγητο κατά 909 ευρώ, εξοντώνει τους συνεπείς φορολογούμενους, φορτώνει στους πολίτες την εισφορά αλληλεγγύης ως μόνιμο φόρο, αυξάνει το φόρο στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις αλλά και στα μερίσματα.

Για τον κ. Μητσοτάκη μόνη λύση είναι η ριζική αλλαγή πολιτικής με μείωση της φορολογίας, μείωση των δαπανών, δίκαιη κατανομή των βαρών και σταθερό μακροοικονομικό περιβάλλον. Σε κάθε περίπτωση πάντως ο Πρόεδρος της ΝΔ είναι αποφασισμένος να συνεχίσει να κινείται σε υψηλούς τόνους ζητώντας εκλογές τις οποίες και θεωρεί ως τη μόνη λύση για να βγει η χώρα από το αδιέξοδο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ