ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κοτζιάς προσκαλεί Τσαβούσογλου να επισκεφθούν το Σπήλαιο του Δία που μετέφερε την Ευρώπη

Κοτζιάς προσκαλεί Τσαβούσογλου να επισκεφθούν το Σπήλαιο του Δία που μετέφερε την Ευρώπη
ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αλέξανδρος Βλάχος

Ο Υπουργός Εξωτερικών κ. Νίκος Κοτζιάς συναντήθηκε στο περιθώριο της Συνόδου των Υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ με τον Τούρκο ομόλογό του Μελβούτ Τσαβούσογλου.

Ο κ. Κοτζιάς τόνισε την ανάγκη να εξομαλυνθεί η κατάσταση μεταξύ των δύο χωρών και να υπάρχει συνενόηση για το προβλήματα που προκύπτουν.

Ο Ν. Κοτζιάς προσκάλεσε τον Τούρκο ομόλογό του να επισκεφθεί την Ελλάδα για να συζητήσουν θέματα που αφορούν τις διμερείς σχέσεις Ελλάδας-Τουρκίας. Όπως είπε ο κ. Κοτζιάς, η επίσκεψη του Τούρκου υπουργού πιθανόν να πραγματοποιηθεί στην Κρήτη, όπου οι δύο άνδρες θα έχουν την ευκαιρία να επισκεφθούν το Σπήλαιο του Δία, όπου μετέφερε την Ευρώπη.

Σε ό,τι αφορά τα θέματα σχετικά με την επέκταση της δράσης του ΝΑΤΟ στη Μεσόγειο για το προσφυγικό, που επίσης απασχόλησαν τους Υπουργούς Εξωτερικών του ΝΑΤΟ, ο Έλληνας ΥΠΕΞ τόνισε, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ότι η Ελλάδα επιθυμεί να ληφθούν δύο πράγματα υπόψη: πρώτον, ότι δεν θα εμπλακούν άλλες δυνάμεις σε αυτή τη διαδικασία και δεύτερον ότι δεν θα εμπλακούν άλλα ελληνικά νησιά όσον αφορά το προσφυγικό.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ